Боримиров: Само който не ме познава, мисли, че спирам с футбола
Боримиров: Само който не ме познава, мисли, че спирам с футбола / netinfo
Капитанът на Левски Даниел Боримиров категорично заяви в интервю за Гонг, че е амбициран да покаже, че има още сили и възможности, за да помага на „сините”.

Боримиров се възстановява от контузия, като се очаква да е готов за домакинството на Левски срещу Видима-Раковски.

Халфът коментира и появилите се заглавия след неговата контузия, които твърдяха, че ще се отказва от футбола:”Това могат да го мислят само хора, които изобщо не ме познават. Ще се постарая с играта си да им покажа, че имам още сили и възможности, за да помагам на Левски”, отсече опитният футболист на „сините”.

„Въпросът е дали треньорското ръководство ще прецени дали съм нужен, или не”, допълни Даниел Боримиров.

„Въпросът за моя нов договор го задайте към треньорите и спортния екип. Аз не мога да дам отговор на този въпрос. Моят отговор е на терена и ще се старая те да го получат”, отбеляза още „седмицата” на шампионите.

„Мисля, че избързахме с пускането ми в игра срещу Литекс. Смятам, че трябваше да го пропусна и за следващата среща с Локомотив Пловдив щях да съм на разположение. Човек се учи от грешките си, лошото е че за около един месец тази контузия ме извади от строя”, допълни лидерът на Левски.

„Фактът, че започнах да тренирам говори, за това че възстановяването ми върви много добре. Движим се по план, който е изработен от лекарския екип и кондиционния треньор. Хубаво, е че крачка по крачка напредваме”, разясни още Даниел Боримиров.

„В момента, в който почувствах болката и спрях, знаех че травмата не е чак толкова тежка. Спрях за да не се получи по-голямо разкъсване. Още тогава бях наясно, че ще отсъствам между 3 и 4 седмици”, каза още капитанът на Левски.

Един от тарторите в съблекалнята на стадион „Георги Аспарухов” коментира прогреса на младия си колега Георги Сърмов. „В последните 4-5 мача, които изигра Георги показа израстване. Това беше причината да го викнат в националния отбор. Не е случайно и това, че г-н Батков го кръсти като мой наследник. Явно в негово лице виждат играч, който в бъдеще ще има, с какво да помага на Левски”, заяви звездата на „сините”.

„В момента за отбора е най-важно да работи упорито. Трябва да отстраняваме грешките си. Когато успеем да постигнем това, резултатите няма да закъснеят. Искрено се надявам това да стане по-бързо. След два-три кръга идват мачовете на истината и ние трябва да ги спечелим”, завърши за Гонг капитанът на Левски Даниел Боримиров.