Атлетик Билбао се измъкна с дузпи, Виляреал с продължения
Атлетик Билбао се измъкна с дузпи, Виляреал с продължения / netinfo

Атлетик Билбао се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Краля, след изпълнение на дузпи. Еспаньол не успя да се мобилизира при ударите от бялата точка, въпреки че докара мача до този етап, при положение, че първата среща завърши при 1:1.

Еспаньол направи 1:1 в редовното време като домакин на Атлетик, но за сметка на това се наложи да играе с човек по-малко, след като още в 30-та минута Луис Гарсия получи червен картон. Преди това обаче той даде преднината за своя отбор в 10-та минута на мача.

След като домакините почти се виждаха класирани за следващия етап от надпреварата дойде и изненадата. В 81-та Ираола изравни резултата, за да се стигне до продължения, в които двата отбора не успяха да излъчат победител.

В 98-та минута гостите също останаха с човек по-малко, но дори и това не помогна на Еспаньол. Според регламента на турнира лотарията на дузпите трябваше да сложи точка на спора, който обаче бе в полза на гостите от Атлетик Билбао, които вкараха 4 попадения, за сметка на Еспаньол, който реализира 3.

Виляреал се промъкна от осминафиналите, след победа с 2:0 в продълженията в мача-реванш срещу Рекреативо. Първият двубой завърши 1:0 в полза на Рекреативо. Героят за Виляреал носи името Джузепе Роси, който бе точен в 102-та минута.