Акулите гризнаха Хит-а на Словения и продължават напред
Акулите гризнаха Хит-а на Словения и продължават напред / netinfo
Черноморец се класира за третия кръг на Интертото, след като победи с 2:0 Хит Горица в срещата-реванш на словенска земя. Така с общ резултат от двата мача 3:1, българите продължават напред, а след седмица ще се изправят срещу Грасхопър, който по-рано се наложи над Беса с 3:0, а в първия двубой с 2:1.

И двата гола за „акулите” паднаха през второто полувреме, дело на Шенер Ремзи от дузпа (54’) и Мишел (85’).

Още в началото на мача Хит Горица имаше шанс да открие резултата, но Демирович изпусна 100-процентовото си положение.

След това гостите успяха да вземат инициативата в собствени ръце. В 24-та минута Трайков центрира, Мишел игра отблизо с глава, но не успя да уцели очертанията на вратата. В 38-та Ванчо Траянов опита да изненада домакините отдалеч, но защитата на словенците се справи и с това положение.

След почивката нещата се развиха благополучно за Черноморец. В 54-та минута Ники Кръстев бе съборен в наказателното поле, а главният рефер посочи моментално бялата точка. Шенер Ремзи се нагърби с тежката задача и реализира за 1:0.

Последваха няколко атаки за домакините, но играчите на Хит така и не успяха да намерят пътя към вратата на Черноморец.

След попадението и няколко грешки на рефера страстите на терена се нажежиха, но от това пострадаха домакините. В 79-та минута, заради нервни изблици и арогантно поведение, старши треньорът на Хит Горица Примож Глиха бе изгонен от резервната скамейка.

Само четири минути след това Ванчо Траянов отправи мощен удар от около 25-26 метра, но уцели страничната греда.

Окончателната развръзка на мача дойде в 85-та минута, когато вкара втория гол за Черноморец, с което прати със сигурност тима в следващия етап на Интертото.

Мачовете от третия кръг на турнира Интертото са на 19 и 25 юли.