/ БГНЕС

Руският собственик на „Челси“ Роман Абрамович предава "управлението и грижите" за клуба от Висшата лига на попечителите на неговата благотворителна фондация, се казва в изявление на Европейския шампион, предаде АФП.

„По време на моята почти 20-годишна собственост на ФК Челси, винаги съм гледал на ролята си на пазител на клуба, чиято работа е да гарантира, че сме толкова успешни, колкото можем да бъдем днес, както и да работим за бъдещето, и в същото време да играем положителна роля в нашите общности", се казва в изявлението на клуба.

Нови санкции срещу Русия: Замразяват авоарите на Путин и Лавров

"Винаги съм вземал решения, ръководейки се от интереса на клуба. Оставам отдаден на тези ценности. Ето защо, днес предавам управлението и грижите за футболния клуб на попечителите на благотворителната фондация на Челси."

Този ход е свързан с факта, че Русия е под интензивно наблюдение след инвазията в Украйна. Абрамович, който купи лондонския клуб през 2003 г., все още не е бил изправен пред никакви санкции, но беше обсъждан в британския парламент, когато премиерът Джонсън разкри най-големия досега пакет от санкции на Великобритания срещу Русия.

Украинците масово приготвят коктейли „Молотов“ в бомбоубежищата си (СНИМКИ)

Роман Абрамович е сочен за приближен до Путин и по тази линия се очаква да бъде засегнат от санкциите.