/ betenemy.com
В света на футбола можем да открием редица фактори, които биха повлияли за по-бързото развитие на група играчи. Впрочем точно това е едно от най-трудните занимания в днешно време - няма значение колко милиона ще се хвърлят за събирането на таланти и още толкова за откриването на правилния треньор. С оглед на това, можем да забележим, че най-добрата инвестиция във футбола е изкарването на таланти от собствените школи.

Благодарение на добрата стара статистика, можем спокойно да видим от кои отбори ще се появят следващите величия. Важно е обаче да обясним някои основни фактори. Статистиката се предлага за общо време от целия европейски футбол за миналата година. Това включва времето в родното първенство, времето в европейските турнири и различните битки за купата на дадена страна. Статистиката също така показва времето за футболисти, които се под 21 годишна възраст.

10. Отборът РК Ланс се състезава в Лига 1 на Франция. Мениджърът Франк Хейз е решил да даде шанс на младите и по този начин да спести сериозни суми за трансфери. Не можем да кажем, че се намира на върха на класацията, но във френското първенство към този момент се нарежда на 7-мо място. Талантите на Ланс са изиграли около 3541 минути, а впечатляващото е, че говорим точно за 5 човека в отбора.

9. Следващият отбор в категорията е този на Пеп Гуардьола и Манчестър Сити. Треньорът с много сериозен поглед над играта, към този момент дори се смята за фаворит в някои от най-големите европейски турнири. През изминалата година е дал на цели 9 таланта игрово време от 3575 минути.

8. Давид Линарес също дава поле за изява на играчите от Дижон. Впрочем трябва да знаем, че този отбор, основан през 1998 г. е намерил правилната стратегия, след като влиза в тази класация. Тук можем да открием 6 играча под 21-годишна възраст, които през изминалия сезон общо са изиграли 3596 минути.

7. Улверхамтън Уъндърс е от онези отбори, които нямат много избор и финанси в Премиър лийг, за да са на необходимата висота, но въпреки това търсят всякакви варианти за оцеляването. Нуну Санту инвестира сериозно внимание в младите играчи и по тази причина можем да забележим цели 7 играча, които са успели да изиграят 3629 минути.

6. Барселона преживя много тежки моменти и бавно и сигурно осъзна, че старите легенди вече не са на необходимата висота. Точно по тази причина можем да видим, че брандове като bwin го поставят малко по-назад в класирането, а на https://betenemy.com/bwin/ можем да се запознаем по-подробно с прогнозите в европейския футбол. Що се отнася до отбора на Роланд Куман и неговите предшественици, все пак бяха сменени доста треньори, забелязваме наличието на 5 нови таланта с време от 4084 минути.

5. Стад Рене е френският отбор с малко по-разумен поглед в играта и футболната индустрия. Оказва се, че не е необходимо да се инвестират милиони в покупката на нови футболисти, след като школата за таланти работи. Джулиен Стефан очевидно има достатъчно ресурси и неговите 7 таланта са играли 4838 минути на терена. Резултатът е добър - към момента се намират на 5-то място, опасно близо до скъпият ПСЖ.

4. Монако е другото интересно френско присъствие. Този тим може да се похвали с 11-ка футболни надежди, можем да забележим, че господата се справят повече от отлично в това отношение, особено след като играчите са изиграли 5425 минути през миналата спортна година. Нико Ковач дори се радва на успехи, след като неговият отбор към този момент се намира на 4-то място в първенството.

3. Ница печели една позиция напред с още един играч или 12 футболно надежди и игрово време от 5845 минути. Тук обаче все още няма резултати, френският тим се намира на 14-та позиция в първенството и очевидно има нужда от още много работа, но когато господата натрупат опит, можем да очакваме и сериозни промени. Това няма как да стане през следващия сезон, но все пак шансовете са високи!

2. Футболният отбор на Лил се нарежда на второ място в тази класация, както и в Лига 1. Кристоф Галтие очевидно познава играта и знае, че силата на един отбор се крие при младите таланти. Макар и да дава поле за изява само на 7 играча, те са основна сила на отбора, след като изиграват общо 6216 минути.

1. Изненадващо е, че първото място тук не е за френски тим, а за немския Борусия Дортмунд. Миналата година видяхме, че Ерлинг Холанд успя да спечели много награди, но не е единственият млад талант на отбора. Санчо също е в тази категория, а общия брой на талантите е 8 души. Всички те изиграват 6353 минути. Очакваме по-интересни резултати от тима, но към този момент в Бундеслигата заемат едва 5-то място. Един Терзич трябва да използва повече от феновете.