/ devinair.bg
Количествата ще обезпечат нуждите на SOS Детско селище Трявна
„Девин“ ЕАД, лидерът на пазара на натурални води в България, дарява на „SOS Детски селища България“ над тон и половина изворна вода за нуждите на селището в гр. Трявна. Помощта идва след сигнал от екипа на сдружението за криза, свързана със замърсяване на питейната вода в града.

“В моменти като този оценяваме високо помощта от страна на бизнеса и конкретно на компаниите, които бутилират натурални води и се отзовават при всяка хуманитарна криза в страната. Радваме се, че пазарният лидер има възможност да реагира светкавично и да ни снабди с възможно най-добрия избор за хидратация – чиста, изворна вода от Родопите“ сподели Иван Христофоров, Директор Програма SOS Детско селище В.Търново-Габрово-Трявна.

„Девин“ ЕАД има установени традиции в корпоративната социална отговорност. Тя е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст. Само за 2020 г. компанията дари на хуманитарната организация над 200 000 литра вода на засегнатото население при водната криза в гр. Перник; по време на първия локдаун заради COVID-19; при отравянето на р. Марица в Хасковска област; за доброволците и служителите на БЧК, както и на пострадалите при земетресението в Хърватия. Преди това компанията осигури стотици хиляди литра натурална вода за хора в нужда, включително при наводненията в Република Македония през 2016 г., пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 г., както и при други хуманитарни акции.

От лятото на 2020 г. насам „Девин“ ЕАД подкрепя и Фондация "За нашите деца". Компанията се грижи за здравето на уязвимите деца и семейства, като всеки месец осигурява нужните количества изворна вода, необходими за тяхната ежедневна здравословна хидратация напълно безвъзмездно.

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото,
социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.


От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. „Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® - най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.


За SOS Детски селища България

Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, основано в Австрия, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 137 страни по света. В България Сдружението започва дейността си през 1990 г.

Вече повече от 30 години SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.