Лидерът на партията, издигнала Данов: Той е жертва на манипулация
Лидерът на партията, издигнала Данов: Той е жертва на манипулация / Снимка: БГНЕС
Лидерът на партията, издигнала Данов: Той е жертва на манипулация
19860
Лидерът на партията, издигнала Данов: Той е жертва на манипулация
  • Лидерът на партията, издигнала Данов: Той е жертва на манипулация

Районната избирателна комисия (РИК) във Варна трябва да реши по-късно днес дали ще допусне до участие в парламентарните избори листата на „Обединение на българските патриоти". Неин водач е Веселин Данов, а трети е синът му Христо.

И двамата общински съветници са от септември миналата година в ареста по обвинение за създаване на престъпна група, склоняване към проституция, изнудване и пране на пари.

По всяка вероятност кандидатурите им ще бъдат допуснати до участие в парламентарния вот, заяви за Дарик говорителят на РИК в морската столица Кристиян Богоев. Това обаче няма да им позволи да излязат на свобода за кампанията си.

Съмнения в разследването и работата на съда по делото срещу Веселин Данов изрази в интервю за Дарик председателят на „Обединение на българските патриоти" Юлий Абаджиев:

Считам, че той ще докаже своята невинност и затова решихме, че трябва да го номинираме, независимо от това, че се намира под временно запрещение. 10 месеца бяха изключително достатъчен период, за да бъде даден на съд, съдът да се произнесе и ако е виновен, да лежи в затвора. Но до този момент никой не е доказал, че той е виновен.

Това означава ли, че се съмнявате в работата на полицията и в решенията на съда, в които отказват да го пуснат.

Абсолютно, 100 процента се съмнявам. В течение съм на много манипулации, които се случиха с Веселин Данов и в тази посока искам твърдо да заявя, че в момента, в който той излезе, варненци и цяла България ще разберат какви манипулации са се случвали с него през тези 10 месеца.

Кой стои зад тези манипулации? Можете ли да посочите имена?

Няма да посочвам имена, защото не ми е работа. Това е работа на други органи.