/ netinfo
"Гозбите на мама и баба" – това е кулинарната тема от понеделник до петък от 20.00 ч. по NOVA
Семейна идилия, скъпи спомени и приятна компания споделят звездните домакини във финалната седмица на деветия сезон на "Черешката на тортата". От понеделник до петък от 20.00 ч. по NOVA в кулинарното приключение се впускат актьорът Деян Донков, журналистът Камен Алипиев, репортерът на "Господари на ефира" Ева Веселинова, артистичната Мона Недева и звездната диетоложка Енджи Касабие. Звездните домакини си оспорват титлата "Най-добър домакин" следващата седмица, когато темата е "Гозбите на мама и баба".

Мона Недева
netinfo

В понеделник на кулинарната сцена излиза Деян Донков, за да отведе зрителите зад кулисите на една незабравима вечеря. Актьорът, който от детските си години е свързан с Дунава и Видин, спазва седмичната тема, като приготвя приготвя сом – разфасован, филитиран, изпечен на фурна. Акцентът в менюто обаче са неочакван трик и съкровени истории, които още първата вечер сплотяват звездната компания. Във вторник Камен Алипиев не само прави своя готварски дебют, но и надминава собствените си очаквания. Спортният журналист следва олимпийския принцип, че не е важна победата, а участието. Готвенето е на щафетен принцип, вечерята наподобява битка, а домакинът предупреждава гостите, че са жертва на своеобразен кулинарен експеримент.

Камен Алипиев
netinfo

В сряда репортерът Ева Веселинова отвежда зрителите в кухнята на "Господари на ефира". Масата е отрупана с гръцко вдъхновение и сантименти от детството и Санторини, а десертът по бабина рецепта впечатлява всички. В четвъртък главен герой в кухнята е Мона Недева, която се изявява като певица, актриса и води своя уеб поредица във Vbox7.com "Секс лафче". Напрежението около печката все повече расте, докато домакинята приготвя любимите си детски спомени. Любопитен факт е, че всяко ястие е вдъхновено от детски анимационен филм, а гостите се преобразят в приказни герои.

На финала в петък ориенталско изобилие и вкусни ястия поднася звездната диетоложка Енджи Касабие. Шишчета по ливански, паста вегетарианска, телешко пълнено със сирена и авокадо са скромна част от деликатесите, след които всички гости са готови да се подложат на диета. Вкусните идеи, разнообразните специалитети и доброто настроение са гарантирани във финалната за сезона седмица, а от 17 юли зрителите могат да гледат избрани епизоди от минали сезони на кулинарното шоу.

Енджи Касабие
netinfo

Не пропускайте "Черешката на тортата" всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Докато се подготвяте за предстоящото кулинарно приключение, можете да си припомните епизодите във Vbox7.com канала на "Черешката на тортата", а актуални новини ще откриете в уебсайта на NOVA и във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди можете да откриете и в NOVA PLAY.