Ансамбълът на България по художествена гимнастика
Ансамбълът на България по художествена гимнастика / Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница Фейсбук
Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели цели три медала от Европейските игри в Минск.

Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се поздравиха с два сребърни медала - на пет топки и в многобоя, и бронз от съчетанията на обръчи и бухалки.

Гордост: Катрин Тасева с два медала на Европейските игри в Минск (ВИДЕО)

 
На топки момичетата получиха отличната оценка от 26.800 точки след блестящо изиграно съчетание. Единствено рускините успяха да ни победят с оценки от 27.300. Домакините от Беларус пък се наредиха трети с 26.150.
 
На бухалки и обръчи ансамбълът получи трета оценка - 25.750. Там първото място отиде за Беларус (26.450), а бронзът за състава на Украйна (26.375).
 
Второто сребро момичетата получиха от общия сбор резултати на двата финала. С оценки от 52.550 българките се наредиха на втора позиция. Беларус измъкна златото с 52.600 от двете съчетания. Бронзовият медал е за Русия с оценки от 51.700.

Така „златните момичета" се присъединяват към Катрин Тасева, която по-рано спечели сребро (на топка) и бронз (на лента) в индивидуалното.