Започва кампания „Празнувай отговорно! Никога не карай пил!”
Започва кампания „Празнувай отговорно! Никога не карай пил!” / netinfo

По повод предстоящите празници от днес „Диаджео” – България стартира кампания за отговорна консумация на алкохол „Празнувай отговорно! Консумирай умерено! Никога не карай пил!”. За да достигнат тези послания до българските потребители, в периода от 16 до 21 декември, ще бъдат раздадени 10 000 бр. бутилки минерална вода по най-оживените кръстовища, в най-големите търговски обекти и бизнес центрове в София. Бутилките са със специално разработени етикети, върху които ще бъдат изписани основните послания за отговорна консумация и за неупотреба на алкохол от шофьорите.

Успоредно с това, компанията реализира и съвместна инициатива с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за неупотреба на алкохол на работното място. Брошурата на тази кампания, заедно с постери, подложки за чаши, листовки, както и визитни картички на таксиметрова компания „Вие пиете-Ние караме” ще получат над 400 водещи фирми в България с над 400 000 служители общо.

Организаторите на кампанията очакват посланията да достигнат до повече от 1 млн. българи посредством радио, интернет, печатна и външна реклама. 25 000 картички в 300 заведения, където се консумира алкохол, ще подсещат онези, избрали да празнуват с чаша в ръка, да не прекаляват с алкохола и да го редуват с много вода и с храна, а автомобилите си да оставят на паркинга.

Преди броени дни двама световни шампиони от Формула 1 се включиха в кампанията „Никога не карай пил”. Тазгодишният шампион във Формула 1 Луис Хамилтън и двукратният носител на титлата Мика Хакинен показаха своите възможности като шофьори на таксита в Лондон. Така те призоваха хората по повод предстоящите празници, да не сядат зад волана, ако са консумирали алкохол, а да използват за безопасното си прибиране у дома такси или градския транспорт.