За шествието „Не сте сами” в София
За шествието „Не сте сами” в София / netinfo
Шествието в подкрепа на българските медицински сестри в Либия започва в 17.30 часа на 9 февруари.

На видеостената на Националния дворец на културата ще се въртят клипове с историята на сестрите. Върху стената ще има прожектор, на който ще се излъчват призиви. На екраните ще се вижда и картина, предавана от хеликоптер.

Всички организатори ще се познават по широките бели ленти на ръката – те ще раздават символи на кампанията. Събитието ще бъде охранявано от екипи на полицията и VIP Security. На всички коли на служителите на реда ще има знамена.

Заявки за отразяване са дали CNN, BBC, France Presse, Reuters, Euronews, AP, Германска телевизия цял екип ZDF - те ще правят репортажи от шествието.

Предвидени са: 15 големи знамена „Не сте сами”, оформени в една редица, 6 транспаранта „Не сте сами”, дълги по 6 метра, 500 трикольора, 200 знамена, направени в Сливенския женски затвор, 200 знамена от фирма „Принтекс”, 200 знамена от „Еделвайс” – Сливен и др.

18.30 - голям тържествен молебен, отслужен от Видински митрополит Дометиан и Русенския Неофит с цялото храмово духовенство на „Александър Невски”. Храмът за първи път се отваря по такъв повод. Молебен за здраве е бил отслужен през 2004 г. за олимпийците ни, както и през 1993 г. за Борис Христов (опело).

Ще има специална сцена, на която песента „Не сте сами” ще бъде изпълнена на живо.

Заповядайте всички!