Виенски благотворителен бал в София
Виенски благотворителен бал в София / Sofia Photo Agency

Продадени са 320 от 350-те куверта за седмия благотворителен виенски бал в София. Това съобщиха организаторите на събитието, което ще се състои на 17 февруари в хотел "Кемпински-Зографски".

Събраните средства ще бъдат дарени на болницата "Пирогов", НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", учебния оперен театър на държавната музикална академия "Панчо Владигеров", Националната художествена академия, Младежкия национален отбор по художествена гимнастика и Дружеството на преподавателите по немски език в България.

В програмата на бала, който се подготвя съгласно всички изисквания на Виенската община за събитие от този ранг, са предвидени изпълнения на дебютантите от трупата на "Нешънъл арт", оркестъра на Национална опера с диригент Григор Паликаров,балетно студио "Вая", бенда на Вили Казасян и неговите солисти, звездите на Националния музикален театър "Стефан Македонски".

Виенски балове вече има в Ню Йорк, Хонконг, Пекин, Вашингтон, Берлин, Милано, Атина, Брюксел, Сингапур и Москва. За първи път София стана домакин на Виенски бал през 1996 година.

Патрони на тазгодишната светска проява са председателят на Народното събрание Георги Пирински и австрийският посланик в София Карл Дийм. Специален гост ще бъде Барбара Прамер, председател на Националния съвет /Долната камара/ на австрийския парламент.