/ netinfo
ЦСКА срещу Лудогорец – това е голямото футболно дерби на декември в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, което DIEMA SPORT предава на живо от 17.30 ч. на 14 декември. На следващия ден, 15 декември, футболната 2017-а в българския футбол завършва с още един интригуващ двубой за Купата на България – Дунав срещу Левски от 17.30 ч. директно по DIEMA SPORT.

Преди четвъртфиналите за Купата предстоят вълнуващи мачове и в Първа Професионална лига. В последния за годината кръг зрителите ще станат свидетели на най-старото столично дерби Славия – Левски в събота, 9 декември, от 17.30 ч. по DIEMA SPORT. На следващия ден осезателен зрителски интерес предизвиква мачът ЦСКА – Берое, в който столичани изтърпяват наказание да играят без публика на стадион "Българска армия". Но DIEMA SPORT ще го направи достояние на вярната си аудитория – в неделя, 10 декември, от 17.00 ч.

В Английската Висша лига през декември идва ред на едни от най-очакваните двубои. В първия уикенд на месеца Арсенал посреща Манчестър Юнайтед – в събота, 2 декември, от 19.30 ч. яростните съперници Арсен Венгер и Жозе Моуриньо отново се изправят един срещу друг. На 10 декември пък предстоят две дербита и още една вълнуваща неделя в английския футбол – мърсисайдското Ливърпул – Евертън от 16.15 ч., а веднага след него и манчестърското Юнайтед срещу Сити от 18.30 ч. В съботната вечер на 16 декември от 19.30 ч. на "Етихад Стейдиъм" е сблъсъкът Манчестър Сити – Тотнъм Хотспър. На 22 декември, петък, стартира наситената коледно-новогодишна програма от мачове във Висшата лига, а великолепното начало е в 21.45 ч. с двубоя Арсенал – Ливърпул. Всички тези гигантски мачове – на живо по DIEMA SPORT 2.

Турнирът за Купата на Лигата в Англия стигна до четвъртфиналната си фаза, а всички двубои се излъчват пряко в каналите на DIEMA EXTRA. Във вторник, 19 декември, от 21.45 ч. предстоят мачът Лестър Сити – Манчестър Сити и лондонското дерби Арсенал – Уест Хям Юнайтед. Следващата вечер Челси посреща АФК Борнемут, а носителят на трофея Манчестър Юнайтед се изправя срещу втородивизионния Бристъл Сити.

Много емоции очакват и приятелите на волейбола през декември с историческото първо участие на първенеца при жените Марица в Шампионската Лига. Първият съперник Динамо Казан гостува в Пловдив на 13 декември, а DIEMA SPORT 2 излъчва мача в пряко предаване от 18.30 ч. В първенството на Суперлигата при мъжете мачовете през месеца са Нефтохимик – Монтана, Монтана – ЦСКА, Монтана – Левски и Нефтохимик – Хебър. А на 22 и 23 декември зрителите на DIEMA SPORT ще станат свидетели на полуфиналите и финала за Купата на България при жените.

И в празничния месец DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 подаряват богато спортно съдържание на най-верните фенове на баскетбола. Запазено място в програмата имат интригуващите мачове от NBA:

Далас Маверикс – Лос Анджелис Клипърс (2 декември, 21.00 ч., DIEMA SPORT);
Ню Йорк Никс – Орландо Маджик (3 декември, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2);
Лос Анджелис Клипърс – Уошингтън Уизърдс (9 декември, 22.30 ч., DIEMA SPORT);
Детройт Пистънс – Бостън Селтикс (10 декември, 23.00 ч., DIEMA SPORT 2);
Кливланд Кавалиърс – Юта Джаз (17 декември, 02.30 ч., DIEMA SPORT);
Торонто Раптърс – Сакраменто Кингс (17 декември, 22.30 ч., DIEMA SPORT 2);
Торонто Раптърс – Филаделфия 76 (24 декември, 00.00 ч., DIEMA SPORT);
Юта Джаз – Кливланд Кавалиърс (31 декември, 03.00 ч., DIEMA SPORT);
Уошингтън Уизърдс – Чикаго Булс (31 декември, 22.30 ч., DIEMA SPORT).

Очаквайте и още много спортни събития в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в GONG PLAY.