Варненският куклен театър представя Фолклорни фантазии в София
Варненският куклен театър представя Фолклорни фантазии в София / netinfo

"Фолклорни фантазии" - една от най-успешните си постановки за последните пет години, ще представи Варненският куклен театър тази вечер в Столичния куклен театър. Спектакълът е в рамките на "Дните на изкуството и културата от Варна в София" от 20 до 24 ноември, съобщиха организаторите - община Варна и издателство "Захарий Стоянов". С минифестивала Варна се представя в София като кандидат за Европейска столица на културата.

"Фолклорни фантазии" е авторски спектакъл на актьорите Вера Стойкова, Диана Цолевска, Галин Гинев и Живко Жеков. Изграден е върху автентична българска народна музика от различни райони на страната и се разиграва с предмети от бита от близкото ни минало.

По думите на артистите представлението е весела игра на въображението и фантазията, истинска приказка, изтъкана върху мотиви от съкровищницата на българския автентичен фолклор. Художник на костюмите е Миро. Музикалното оформление е на Асен Ганев.

Спектакълът е отличен с 12 награди у нас и в чужбина, представян е на фестивали на кукленото изкуство в Барселона, Сеговия, Сестау и Толоса - Испания, в Тайпе - Тайван, Килкис - Гърция, на Международната туристическа борса в Лондон и в Солун /Гърция/ през ноември тази година. /БТА/