В България само Хил клиник разполага със Зелен лазер
В България само Хил клиник разполага със Зелен лазер / netinfo

В България в момента единствено Хил клиник разполага със Зелен лазер. Това съобщават от здравното заведение във връзка с невярна информация, която се разпространява както в медицинските среди, така и сред пациенти за наличие на такава апаратура в различни болнични заведения.

Зеленият лазер (GreenLight TM) е специална разработка на водещия производител на медицинска техника AMS. Зелената светлина на лазера е в резултат от използваната дължина на вълната от 532 nm (нанометра), която се абсорбира от добре кръвоснабдената простатна тъкан по възможно най-добър начин. Именно този лазер позволява увеличената простатна жлеза да се третира по уникален начин, прониквайки през естествените уринарни пътища чрез микротъкно лазерно влакно. Зелената лазерна енергия нагрява силно и изпарява излишната простатна тъкан, т. нар. вапоризация. Манипулацията е безопасна, бърза, ефективна, безкръвна и безболезнена. Заленият лазер е официално препоръчван за лечението на простатната хиперплазия от Европейската урологична асоциация и Американската урологична асоциация.

За повече от 10 години са публикувани стотици международни изследвания на пациенти, оперирани със Зелен лазер. Лекарите на Хил клиник са представили многократно доклади на националните симпозиуми по Урология и на конференциите на Източноевропейската асоциация по урология (2011 г. и 2012 г.).

Зеленият лазер (GreenLight TM) е утвърдена технология, която дава отлични резултати дори при особено големи простати чрез метода енуклеация, извършва се под спинална анестезия и това го прави решение при мъже със сърдечно-съдови заболявания и диабет. При третиране със зелен лазер се запазва сексуалната функция.

Хил клиник се гордее, че е сред най-модерните лечебни заведения, което в силно конкурентна среда успява да осъществява своята дейност в полза на пациентите и в интерес на цялото общество. Методите, които използваме, в това число Зеленият лазер (GreenLight TM), осигуряват високо качество на живот чрез миниинвазивни терапии.

От там благодарят на пациентите, които ни се доверяват и призовават колегите си да не се забравя, че технологиите се създават и усъвършенстват, за да са в полза на пациента и е грижа на хората от медицинските среди да информират пациента и да му даваме възможност за избор.

Недопустимо е в публичното пространство да бъдат разпространявани неверни информации за наличието на Зелен лазер (GreenLight TM) в други, различни от Хил клиник лечебни заведения, както и да се оспорват неговите преимущества, казват от здравното заведение. Повече от 500 000 пациенти по света и повече от 600 пациенти в България са били оперирани с технологията, което представлява огромен положителен клиничен опит и няма аналог с други видове лазери, използвани напоследък в урологията за лечение на аденом на простатата. Екипът уролози на Хил клиник работи от години със Зелен лазер (GreenLight TM) и е пионер в лазерната хирургия на простата в България.

От Хил клиник заявяват, че при всяка следваща спекулация за наличие на Зелен лазер в друго лечебно заведение или дискредитиране на качествата на технологията при лечение на доброкачествено увеличена простата ще защитят правата си по съдебен път.