/ NOVA
Талантливи деца и известни личности застават заедно зад каузите на УНИЦЕФ в специалния формат „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA
УНИЦЕФ България и NOVA отново обединяват усилията си в подкрепа на българските деца. Те ще представят благотворителния спектакъл „Големите малки“, в който осем талантливи деца ще учат осем популярни личности на нови артистични умения. Специалният телевизионен формат, с водещи Мария Игнатова и Алекс Раева, ще бъде излъчен на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.

В последната събота на месеца зрителите ще видят необичайните сценични превъплъщения на звезди от различни области. 11-годишната Ева ще научи
„Златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика да танцуват хип-хоп, а 7-годишният Георги ще преподава пеене на актьора Александър Сано.
Боксьорът Тервел Пулев се изправя пред предизвикателството да свири на тъпан и да играе народни танци под ръководството на 11-годишния Кристиян, a изпълнителят Фики Стораро влиза в света на актьорското майсторство и ще представи пиеса на Шекспир под напътствията на 11-годишната Биляна.

Водещата на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“ Мира Иванова се откъсва за кратко от журналистиката, за да излезе на сцената като певица след уроци при 8-годишната Виктория. Задачата на 7-годишната Натали ще е да научи влогърката Андреа Банда Банда на въздушна акробатика с ролкови кънки.
Ментор на музиканта Стефан Вълдобрев, който ще прави фокуси, е 14-годишният илюзионист Виктор, а Ники Илиев става от режисьорския стол, за да репетира танго с 11-годишната Адриана.

Осемте талантливи деца ще оценяват и коментират изпълненията на звездите, а зрителите ще могат да гласуват за своя фаворит чрез изпращане на дарителски SMS. Изпълнителят и неговият ментор, събрали най-много дарителски SMS-и, ще бъдат обявени за любимците на публиката и ще получат специално отличие. Всички събрани средства от благотворителното събитие ще бъдат предназначени за каузите и програмите на УНИЦЕФ, подкрепящи децата в България.

В спектакъла ще участва и обичаната актриса и национален посланик на УНИЦЕФ в България Елена Петрова. Специален поздрав ще отправи и най-новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България – оперната певица Соня Йончева, както и българската актриса с номинация за „Оскар“ Мария Бакалова.

Зрителите ще научат повече за работата на Детския фонд на ООН у нас в сферата на закрила на децата от насилие, подкрепа за деца с увреждания и тяхното приобщаващо образование, програми срещу тормоза в училище и подкрепа за психичното здраве. Чрез лични истории ще бъдат показани положителните промени в живота на деца и семейства, подкрепени от УНИЦЕФ, партньори на организацията и индивидуални дарители. Предаването ще отбележи и 75-ата годишнина на организацията.

Зрителите ще имат възможност да подкрепят мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпратят SMS с цифра 5 на 1021.

Гледайте „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.