Торта Гараш е първото изпитание в Bake Off: най-сладкото състезание
Торта Гараш е първото изпитание в Bake Off: най-сладкото състезание / netinfo

Броени часове остават до старта на "Bake off: най-сладкото състезание", тази вечер от 20.00 по NOVA.

Надпреварата за „Най-добрия любител сладкар и пекар на България" ще бъде изключително оспорвана, както ще стане ясно още в първия епизод. Той ще бъде изцяло посветен на тортите.

Довечера 12-те участници ще трябва да направят своята любима торта, по рецепта, която познават, но след това ще се сблъскат и с първото изпитание за сръчност в състезанието - приготвянето на торта "Гараш". Малко известно е, че рецептата за тази торта е българска и макар всички да сме я опитвали, приготвянето й може да се окаже не толкова лесна задача. Градусите в най-сладката кухня определено ще бъдат повишени.

Ексклузивни кадри от Bake off: най-сладкото предаване можете да видите в Здравей, България ТУК.

Водещите на най-сладкото състезание Алекс Раева и Рафи Бохосян пък разказаха и подробности за първия епизод пред Гала в "На кафе" - много шоколад, малко време и страхотни емоции. "Десертите и печивата, които ще видят зрителите, от една страна са сложни, но от друга - са много достъпни. И много хора ще се припознаят в участниците, защото те са любители и готвят в свободното си време", споделиха те.

Колко цели торти ще стигнат за оценка до експертното жури, кой ще стане Звезда на деня и кой ще отпадне още след първата кулинарна битка зрителите ще могат да видят тази вечер от 20.00 часа по NOVA в първия епизод на "Bake off: най-сладкото състезание".

Следете и Фейсбук страницата на "Bake off: най-сладкото състезание" за актуални новини.