Театрали от хуманитарната гимназия в Сливен започват турне
Театрали от хуманитарната гимназия в Сливен започват турне / netinfo

Театралната трупа при хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен започва турне със свои постановки, съобщават от ръководството на училището. Ще бъдат представени пиесите “Когато розите танцуват” от Валери Петров, “Ще те накарам да се влюбиш”, мюзикъл от Недялко Йорданов и Хайгашот Хагасян и “Двубой” от Иван Вазов.

Чрез партньорство с читалищата трупата ще организира и представи 3 премиери в град Сливен и 10 постановки в 10 населени места от областта - Гавраилово, Селиминово, Злати войвода, Ковачите, Жельо войвода, Крушаре, Самуилово, Кермен, Котел и Твърдица.

Турнето ще стартира с пиесата „Когато розите танцуват” на 15 декември от 16:30 часа на сцената на читалище „Пробуда” в град Кермен. Проявата е част от изпълнението на проект, финансиран по Национална програма „Училището-територия на учениците”, модул „Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност”. Проектът се нарича “Театърът – отворена и желана територия за учениците от Хуманитарна гимназия “Д.Дамянов”.

Основната цел на проекта е да се създадат условия за разширяване на извънкласните дейности в училището, свързани с изкуствата. Ръководител на проекта е Маргарита Маркова – учител по философия в Хуманитарна гимназия. За неговото осъществяване е поканена актрисата Лидия Гяурова. Проектът ще се реализира за осем месеца и е на стойност 11 180 лева.

Други новини от Сливен