Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома
Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома / netinfo

VIP Security има установен процес на подготовка, който включва пакет от мерки на всички нива. Най-важната задача на компанията за услуги за сигурност е готовността за предотвратяване на взломни кражби в охраняемите обекти. До голяма степен това се отнася и за обитаемите къщи и апартаменти. Експертите на VIP Security ви предлагат съвети, благодарение на които можете сами да подобрите безопасността на дома си. Те са особено подходящи за времето, когато отсъствате или пътувате и оставяте жилището си без надзор.

Ограничете информацията в социалните мрежи

Социалните мрежи най-лесно могат да подскажат на крадците дали сте в дома или отсъствате. Добре е информацията за местоположението ви да не присъства активно в профилите ви. Препоръчително е постовете, снимките и контакти да са достъпна само за вашите приятели. Така ще сте спокойни, че недоброжелатели няма да видят вашето съдържание и да разберат, че сте на почивка, например.

Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома
netinfo
Обърнете внимание на състоянието на дома си

Оставете щорите, завесите и пердетата в обичайните им позиции. Не оставяйте лампите да светят, освен ако нямат таймер - ако през деня те все още светят, ще ви издадат, че не сте вкъщи. Ако живеете в къща и оставяте колата до нея, заключете вратите и извадете дистанционното за гаражните врати. При възможност поставете подвижни решетки или капаци на прозорците. Тази превантивна мярка е особено подходяща за къщи и апартаменти на ниските етажи.

Оставете ценните си вещи на сигурно място

Препоръчваме ви да не оставяте в дома си големи суми или ценности. Най-добре е, докато отсъствате, те да са на сигурно място - например в сейф. Не оставяйте ключове под изтривалката, в пощенската кутия или в саксия с цветя. Може да ги оставите на някой доверен човек като роднина или съсед.

Изключете звука на домашния телефон

Добре е да намалите звука на домашния си телефон. Продължителното звънене показва, че ви няма в жилището, а това може да е чакан знак за крадците. Ако използвате телефонен секретар, не оставяйте съобщение, че отсъствате.

Периодично събирайте пощата

Ако в пощата ви се събират прекалено много писма и брошури, крадците ще разберат, че в дадения апартамент няма никого. Помолете близките си периодично да събират пощата. Това е повод и да проверят дали всичко в жилището е наред.

Проверете изправността на алармената система

Преди да заминете се уверете, че батериите на алармената система са на ниво. Включете я, но в никакъв случай не записвайте кода в близост до самата клавиатура. Не е препоръчително да е отбелязана и на хартиен носител и на всичко, което може да се открие лесно.

Предупредете екипа на VIP Security за отсъствието си

Това е най-добрият начин да гарантирате сигурността на дома си. След обаждане до националния мониторинг център, може да бъдете убедени, че алармената ви система изпраща коректно сигнали към Компанията.

Нередност при връщане у дома

Ако при завръщането си установите, че в жилището е влизано с взлом, оставете всичко така както е. Обадете се назабавно на екипа на VIP Security и на телефон 112.