Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома

Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома
Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома

VIP Security има установен процес на подготовка, който включва пакет от мерки на всички нива. Най-важната задача на компанията за услуги за сигурност е готовността за предотвратяване на взломни кражби в охраняемите обекти. До голяма степен това се отнася и за обитаемите къщи и апартаменти. Експертите на VIP Security ви предлагат съвети, благодарение на които можете сами да подобрите безопасността на дома си. Те са особено подходящи за времето, когато отсъствате или пътувате и оставяте жилището си без надзор.

Ограничете информацията в социалните мрежи

Социалните мрежи най-лесно могат да подскажат на крадците дали сте в дома или отсъствате. Добре е информацията за местоположението ви да не присъства активно в профилите ви. Препоръчително е постовете, снимките и контакти да са достъпна само за вашите приятели. Така ще сте спокойни, че недоброжелатели няма да видят вашето съдържание и да разберат, че сте на почивка, например.

Съвети от VIP Security за подобряване на сигурността на дома
Обърнете внимание на състоянието на дома си

Оставете щорите, завесите и пердетата в обичайните им позиции. Не оставяйте лампите да светят, освен ако нямат таймер - ако през деня те все още светят, ще ви издадат, че не сте вкъщи. Ако живеете в къща и оставяте колата до нея, заключете вратите и извадете дистанционното за гаражните врати. При възможност поставете подвижни решетки или капаци на прозорците. Тази превантивна мярка е особено подходяща за къщи и апартаменти на ниските етажи.

Оставете ценните си вещи на сигурно място

Препоръчваме ви да не оставяте в дома си големи суми или ценности. Най-добре е, докато отсъствате, те да са на сигурно място - например в сейф. Не оставяйте ключове под изтривалката, в пощенската кутия или в саксия с цветя. Може да ги оставите на някой доверен човек като роднина или съсед.

Изключете звука на домашния телефон

Добре е да намалите звука на домашния си телефон. Продължителното звънене показва, че ви няма в жилището, а това може да е чакан знак за крадците. Ако използвате телефонен секретар, не оставяйте съобщение, че отсъствате.

Периодично събирайте пощата

Ако в пощата ви се събират прекалено много писма и брошури, крадците ще разберат, че в дадения апартамент няма никого. Помолете близките си периодично да събират пощата. Това е повод и да проверят дали всичко в жилището е наред.

Проверете изправността на алармената система

Преди да заминете се уверете, че батериите на алармената система са на ниво. Включете я, но в никакъв случай не записвайте кода в близост до самата клавиатура. Не е препоръчително да е отбелязана и на хартиен носител и на всичко, което може да се открие лесно.

Предупредете екипа на VIP Security за отсъствието си

Това е най-добрият начин да гарантирате сигурността на дома си. След обаждане до националния мониторинг център, може да бъдете убедени, че алармената ви система изпраща коректно сигнали към Компанията.

Нередност при връщане у дома

Ако при завръщането си установите, че в жилището е влизано с взлом, оставете всичко така както е. Обадете се назабавно на екипа на VIP Security и на телефон 112.