Скелети на гигантски хора са открити край Бургас
Скелети на гигантски хора са открити край Бургас / Дарик-Бургас

Скелети на гиганти са открити в българската крепост Русокастро. Според историческите източници на 18 юли 1331 г. там се състояла една от последните велики исторически битки на Средновековна България - сражението между войските на Втората българска държава, водени от цар Иван Александър и тези на Византийската империя, предвождани от император Андроник.

Именно в района са намерени вкаменелости на необичайно високи хора. Ръстът им надвишавал два метра. Според легендите те са на хора от изчезнало преди хилядолетия племе.

Откриха некропол от времето на Августа Траяна

Находките са на път да предизвикат истинска сензация и да превърнат региона в знаков за археологическата карта на България.

Днес по предложение на кмета на община Камено Жельо Вардунски, общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати 33 685 лева за финансиране на археологическите проучвания на крепостта.

Мистериите около богинята Бастет и Странджа планина

Кметът вече е разговарял с директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, според който крепостта е една от най-забележителните исторически обекти в страната.

Общината ще кандидатства за финансиране на проекта за възстановяването на крепостта по европейски програми.