Ще има нощен рафтинг по река Струма
Ще има нощен рафтинг по река Струма / DarikNews.bg, Благоевград, Десислава Янкулова

Любители на екстремните спортове откриха VIII рафтинг сезон по река Струма в Кресненското дефиле, който премина под мотото "Един за всички, всички за реката".

Пред началото на водния празник рафтърите се включиха в нестандартно почистване на боклуците в р. Струма с рафтинг лодки и каяци. Кметът на Кресна Илиян Кръстев пожела на всички участници слънчеви емоции и безпроблемно спускане във водите на пълноводната река. Градоначалникът зарадва почитателите на рафтинга с добрата новина, че проектът за изграждане на трасе за нощни спускания по река Струма е одобрен, внесен е и разгледан на първи етап. Той изрази надежда, че до края на годината начинанието да пожъне успех.

Проектът, който е по Програма за развитие на селските райони, предвижда изграждане на рафтинг център в Кресна, каза кметът.

Празникът край Кресна завърши с демонстрационни спускания. Организатори на днешното събитие са Клубове за екстремни спортове и организациите - Приключенска мрежа, Къща за книги и приключения, Бързи води, Х клуб, Бобри, Тудорини брос и Рефлип.

Други новини от Благоевград