Saturday Extreme Session – тази събота в Snow Park Borosport
Saturday Extreme Session – тази събота в Snow Park Borosport / netinfo

В събота, 25.02.2012г., Snow Park Borosport отново ще стане арена на оспорвано фристайл състезание. Терейн паркът в Боровец ще бъде домакин на второ за сезона екстремно състезание, този път на вече традиционното Saturday Extreme Session. Тази година то ще се проведе във формат джем сешън в дициплината Сноуборд, като всеки участник ще има право да избира сам трасето, по което ще се състезава. В надпреварата ще могат да се включат участници от всички възрастови групи като за децата до 14-годишна възраст Бороспорт и Snow Park Borosport са подготвили специална линия с боксове за пързаляне и малък скок, а за големите - два скока в серия и линия с уреди за пързаляне.

Победителите в състезанието ще си разделят материален награден фонд от 2000 лв., предоставен от спортната марка Burton.

Първото състезание Saturday Extreme Session се състоя през февруари миналата година на предшественика на сегашния фристайл парк - Бороспорт Фънпарк, и събра над 300 любители на екстремните спортове. Borosport, Burton и Snow Park Borosport се надяват и тази година събитието да привлече много участници и очакват всички любители на сноуборда на 25 февруари в Snow Park Borosport в Боровец, за да се забавляват с много музика, награди и настроение.

Saturday Extreme Session  тази събота в Snow Park Borosport
netinfo
Snow Park Borosport е разположен на „ръкава" на писта „Попангелов" (бивша „Ястребец 2") в Боровец, притежава три нива на трудност и е най-модерният фристайл парк в България. До края на зимния сезон календарът на парка предвижда още две екстремни състезания - AIR & JIB Challenge (10-11.03.2012) и Dragon Slope Style (24-25.03.2012).


Програма на Saturday Extreme Session:
09:30 - 12:30: Свободна тренировка;
13.00 - 13.30: Финал деца;
13.45 - 15.00: Финал юноши, девойки, мъже и жени;
15.00 - 15.30: Награждаване.