Продават сценарий за Кръстника
Продават сценарий за Кръстника / netinfo

Сценарият, използван от Марлон Брандо, за да се готви за ролята си в "Кръстника", ще бъде предложен на разпродажба в началото на октомври. Тя ще бъде организирана от Heritage Auction Galleries в Далас, Тексас.

Очаква се цената на многобройните листчета, изписани с почерка на известния актьор, значително да надскочи първоначално обявената сума от 35 хиляди долара. Сценарият носи и подписа на Брандо. Неговата личната секретарка, грижила се за делата му през последните 50 години - Алис Марчак твърди, че именно това е копието, което той е изучавал по време на снимките за филма.

Друг сценарий на "Кръстника", също притежанение на актьора, бе продаден много по-скъпо през юни миналата година - за над 312 хиляди долара. Именно поради това организаторите на новия търг с вещи на холивудската звезда очакват, че предстоящата разпродажба може да надхвърли всички очаквания.

В нея, освен втори сценарий за гангстерския филм на Копола, ще бъде предложена и устната хармоника на Марлон Брандо, както и много от безбройните награди, спечелени от актьора, като статуетката на BAFTA (Британската академия за филмово и театрално изкуство), присъдена през 1952 г. за участието му във филма "Viva Zapata!".

"Марлон Брандо е един от най-великите актьори, който водеше много затворен живот и мистерията, която го заобикаляше винаги ще привлича хората", отбелязва Дъг Норуин, един от директорите на Heritage Auction Galleries.