/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов е дългогодишен любител на кучетата. Вчера българският министър-председател публикува в профила си в Instagram снимки с едно от кучетата си – Бъфи. Кадрите светкавично набраха популярност в социалните мрежи.

Публикация, споделена от Boyko Borissov (@boyko.borissov) на



За по малко от 24 часа снимките са харесани от хиляди хора във Facebook. Мнозина проявиха интерес към породата на четириногото, а други отбелязаха, че кучетата разпознават добрите хора.

Бъки 😀

Публикация, споделена от Boyko Borissov (@boyko.borissov) на



Трети обаче критикуваха премиера. „Като човек, който обича кучетата, ми е необяснимо как не направихте нищо по въпроса със Зоополицията. Закон приехте и въпреки това Вашата администрация пръста си не помръдна“, е един от коментарите под снимката. Не липсваха и тези, които споделяха снимки на своите четириноги, някои от които се оказват съименници на премиерското куче.

Бойко Борисов пусна трогателна снимка във Фейсбук

За любовта на Борисов към кучетата се знае отдавна. Един от любимците му дори стана световен шампион в категорията „Българско овчарско куче“, обирало е и призовете от различни международни състезания.

Българското куче Бъфи се появи на календар на Путин за 2016 г. (ВИДЕО)

През 2010 г. министър-председателят подари кученце на руския президент Владимир Путин, който беше на визита в България. Малката пухкава топка се наричаше Йорго, но новият му стопанин обяви конкурс за избор на ново име.


Така кученцето се преименува на Бъфи и бързо се превърна в любимец на Путин и в истинска звезда. Изключително популярни са снимките на руския президент, на които се забавлява с кучето.