Пласидо Доминго с първи концерт у нас на 14 февруари догодина
Пласидо Доминго с първи концерт у нас на 14 февруари догодина / снимка: Gulliver/Getty Images
Пласидо Доминго с първи концерт у нас на 14 февруари догодина
68727
Пласидо Доминго с първи концерт у нас на 14 февруари догодина
  • Пласидо Доминго с първи концерт у нас на 14 февруари догодина

Един от най-влиятелните световни артисти за всички времена - тенорът Пласидо Доминго, ще изнесе първият си концерт в България. Той ще бъде на 14 февруари в зала Арена Армеец. Уникалното музикално събитие ще бъде подкрепено с виртуозните изпълнения на Софийска филхармония. На българска сцена легендарният оперен певец ще изпълни не само емблематични арии от свои любими композитори, но и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

В биографията си Пласидо Доминго има 140 роли - повече от всеки друг тенор в историята на музиката. А съвсем наскоро той добави в списъка и водещите баритонови роли от Риголето, Травиата, Набуко и Жана Д'Арк на Верди. Почитателите му ще имат възмпожност да го гледат на родна сцена на 14 февруари, обясни за Дарик един от организаторите на концерта Петър Петров.

"Това е сбъдната мечта за всички фенове на класическата и оперната музика, а и лично моя. Аз положих всички усилия и ето, на 14 февруари, за Свети Валентин в зала "Арена Армеец" всички фенове ще могат да се насладят на творчеството на бих казал най-великия тенор на всички времена. Билетите ще се продават от 5 декември, като цените са между 70 и 180 лева", каза той.

Доминго е на най-бляскавите световни сцени, но също така е и дирижирал нееднократно на сцената на Ковънт Гардън, Метрополитън, оперите във Виена и Лос Анджелис. Работил е с всички големи симфонични оркестри в света, в това число Лондонския симфоничен оркестър, Берлинската филхармония, а на 14-ти февруари и със Софийската филхармония.