Нов български университет отбелязва своята 20-годишнина
Нов български университет отбелязва своята 20-годишнина / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Нов български университет отбелязва своята 20-годишнина
37300
Нов български университет отбелязва своята 20-годишнина
  • Нов български университет отбелязва своята 20-годишнина

С научни инициативи като Международна школа по семиотика в Созопол и Международна лятна школа по PR стартират честванията на 20-годишнината на Нов български университет. Освен организирането на множество предстоящи изложби, концерти и научни събития, университетът разширява материалната си база с откриването на „Център по изкуствата".

Повече за новото звено разказва ректорът, доцент Людмил Георгиев: „Основните направления, в които се развива университетът, включват изкуствата. В този смисъл дойде ред да изградим подходящи ателиета, за да се чувстват удобно нашите студенти. Ние планирахме „Център по изкуствата", който е едно практическо изследователско звено - основно ателието по керамика и разбира се ателиетата по графични технологии, по скулптура, също така ателие по стъкло и ателие по текстил."

Нов български университет отбелязва развитие и в друга сфера на изкуството - театъра: „Театърът е едно ново наше завоевание, с което сме изключително горди, защото за много кратко време той реализира нещо, което лично аз мечтаех да се случи - студентите да остават дълго време в университета след лекции."

Още една от новостите около юбилея на университета е стартирането на он-лайн медия, която ще излъчва директно предстоящи събития като тържества и конференции.