Николай Дойнов отразява на живо протестите в Украйна
Николай Дойнов отразява на живо протестите в Украйна / Нова тв

Водещият на „Новините на Нова" Николай Дойнов е специален пратеник на телевизията в Украйна, за да отразява най-голямата протестна вълна след Оранжевата революция преди девет години. В серия от преки включвания и репортажи той и операторът Росен Илиев показват какво кара стотици хиляди украинци да стоят по улиците на големите градове въпреки минусовите температури. В Киев Николай Дойнов търси отговор на въпроса дали бившата съветска република ще поеме по пътя на европейската интеграция, или ще остане в сянката на Русия.

„Една част от хората, които протестират вече две седмици, настояват за продължаване на преговорите с Европейския съюз" - разказва в един от репортажите си дългогодишният водещ на „Новините на Нова". „А другата половина са провокирани от милиционерския произвол по време на протестите", допълва той.

Първото директно включване на Николай Дойнов бе тази сутрин в „Здравей, България". От площад „Независимост" в центъра на Киев той разговаря с Ани Цолова и Виктор Николаев и предаде развитието и настроението на безпрецедентните граждански протести през 13-ата нощ от започването им.

„Тук действително е много студено, но за сметка на това духът през последните 6-7 часа беше изключително висок - нещо, което съм виждал много, много рядко. Хората тук са решени да стигнат докрай", сподели пред зрителите на Нова ТВ Николай Дойнов.

Малко след 8:30 часа, в директна връзка със „Здравей, България", бе излъчен и специалният репортаж на Николай Дойнов и оператора Росен Илиев. Отразяването на актуалните събития от украинската столица от екипа на Нова ТВ продължава през целия ден, а следващото директно включване на Николай Дойнов ще бъде в централната емисия на „Новините на Нова" днес точно в 19:00 часа.