/ БГ Радио
Двама домакини ще ви посрещнат на Годишните музикални награди на БГ Радио – актьорът Ненчо Балабанов и артистът Рафи Бохосян.

Ненчо Баланобанов е отявлен почитател на българската музика и БГ Радио и тази година за първи път ще води най-престижната церемония за музикални награди у нас. Гласът на актьора е познат на слушателите на БГ Радио, причината е, че именно той е гласът на медията и произнася всяко „БГ Радио – само българска музика“. На 26 май той ще бъде не само гласа, но и лицето на Годишни музикални награди на БГ Радио.

Актьорът активно се включва в инициативите и празниците на БГ Радио, тази година той пръв поздрави Стартер – сутрешният блок на БГ Радио за 21-та им годишнина и зарадва Симо и Богдана в ефир.

Рафи Бохосян е добър приятел на БГ Радио и има опит като водещ и сценарист на Годишни музикални награди на БГ Радио.

Рафи е откривал церемонията на наградите с песен и буквално гори за Годишни Музикални Награди на БГ Радио. През 2016 година в Благоевград, Рафи отново е в ролята на водещ на наградите, още тогава показва страстта си към формата „Като две капки вода“ и решава да подражава на Поли Генова и уникалното ѝ изпълние на песента „If love was a crime“ от конкурса Евровизия, 2016. Костюмът на домакина на наградите наподобява космическата визия на Поли Генова и в сюблимния момент започва да пуши на сцената. Причината е в детайлите и подръчните материали, а именно авария с електрическите крушки, с които водещият се е покрил, за да свети по-ярко и от Поли Генова на Евровизия. От тогава е ясно, че Рафи гори за наградите и след като пет години е бил водещ и тази година естествено и обезопасен ще застане отново на сцената и ще води мащабната церемония на Годишни музикални награди на БГ Радио 2024.

22-те Годишни музикални награди на БГ Радио обещават невиждано шоу и бляскаво присъствие на най-отличените български поп и рок изпълнители на сцената през 2024 година. Лили Иванова ще блести на сцената на наградите и ще зарадва присъстващите с уникално изпълнение.

Специални изпълнения за церемонията ще представят Любо Киров и Михаела Маринова, Кирил Маричков и Фондацията, Дони и Софи Маринова, DARA и Venci Venc', Дара Екимова, Михаела Филева, Мария Илиева, Миро, Руши, Стефан Вълдобрев, Графа и Молец.

Наградата „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, тази година ще бъде връчена на мускетарът на българската музика, Кирил Маричков. Това е единствената награда, присъждана от eкипа на БГ Радио.

Най-голямото и вълнуващо събитие посветено на българската музика у нас се случва благодарение на международен екип ръководен от Марвин Дайтман – творческият двигател, зад някои от най-пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс Евровия през последните години.

Церемонията по връчване на Годишните музикални награди 2024 на БГ Радио ще се състои на 26 май, 19:00 ч. в зала Колодрум, Пловдив и ще бъде излъчена на 27 май от 21:00 ч. по NOVA. Билети може да намерите в мрежата на kupibileti.bg и билетната каса пред Община Пловдив.

Слушателите на БГ Радио определят наградените чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg. Победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио. Подкрепете своите любими български изпълнители и гласувайте за Годишните Музикални Награди на БГ Радио.

Повече подробности за Годишните музикални награди 2024 слушайте по БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение radioplay. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.

NOVA e медиен партньор на Годишните музикални награди на БГ Радио 2024.