Не! На Войната – призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
Не! На Войната – призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ) / Национален балет на Грузия „Сухишвили“

Танцовата постановка „Рамишвили" на феноменалните грузинци е съчетание от различни теми. Един от най-драматичните танци в новата, модерна програма е темата за войната. Агресията и жестокостта се противопоставят на емоцията на духовната сила и непоносимата болка от загубата на човешки животи.

Въздействието на танца е подсилено от светлинни ефекти и ефектни облекла. Дизайнер на костюмите е Нино Сушишвили (внучка на Нино Рамишвили и Илико Сухишвили). Администрацията на Пентагона предоставя различни военни облекла на специалните части на американската войска с които танцьорите участват в спектакъла.

Специално за новата програма дългите коси на момичета от балета, характерни за националните грузински танци са отрязани и късите коси са боядисани в бяло.

Със силни емоции новата програма и в частност танцът за войната бяха приети при 30-те участия на грузинския балет в една от най-горещите точки в света - Украйна.

СНИМКИ: „Сухишвили" представя темата за войната в новата програма „Рамишивили"

Нино Сухишвили, родена на 15 ноември, 1964 година - внучка на основателите на Националния балет на Грузия „ Сухишвили" е кръстена на великата си баба.

През 2008 година Нино Сухишвили отказва предложението за министър на културата на Грузия, обяснявайки, че има свое собствено дело, с което е максимално ангажирана. По нейни думи, тя не иска да изостави ансамбъла, на който се явява представител от трето поколение.

В периода 1981-1986 г. учи в Художествената Академия в Тбилиси.

През 1986 година работи като асистент на великия художник Симон Вирсаладзе, който създава костюмите за Болшой театър и на Мариински театър.

От 1988 Нино е художествен ръководител на „Сухишвили".

ТУРНЕ 2014
НОВА ПРОГРАМА
„РАМИШВИЛИ" - Балет, Театър, Революция

Световната сензация Национален балет на Грузия „Сухишвили" ще представи новата си програма „Рамишивили" в България на 29.10.2014 г. в София, на 30.10.2014 г. във Велико Търново, на 01.11.2014 г. в Русе, на 02.11.2014 г. във Варна, на 04.11.2014 г. в Бургас, традиционно по покана на Degris Events.

Новият спектакъл на "Сухишвили" излиза извън рамките на реалността, преобръща света на танцовото, музикално и театрално изкуство.

Новата програма „Рамишвили" е посветена на създателката на трупата Нино Рамишвили (1910 - 2000 г.). Танцовият спектакъл е взривяваща стилова симбиоза с фокус върху класическия и модерен балет, съчетани с характерната за „летящите грузинци" танцувална техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли, с енергичност и акробатични изпълнения, и плавните, пързалящи движения при жените.

Музиката към спектакъла е с DJ и оркестър, композирана от Илико Сухишвили - Младши.

Дизайнер на уникалните костюми е Нино Сушишвили (внучка на Нино Рамишвили и Илико Сухишвили).

СНИМКИ: Летящите грузинци „Сухишвили"

СБИМКИ: „Сухишвили" през годините

Илико Сухишвили

Филантроп, ексцентрик, родолюбец, Илико Сухишвили-Младши, освен главен хореограф е и автор на музиката на спектакъла „ Рамишвили".

Творческият гений Илико Сухишвили (внук на основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили, роден 1971 година) е дипломиран хореограф в Руската Академия за Театрално Изкуство. Илико прави революция в традиционния грузински танц, като смесва стилове и роли, осъвременява националния грузински танц и добавя други култури.

Не На Войната  призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
netinfo
Илико колекционира необичайни музикални инструменти от различни страни. Любител е на високите скорости, управлява и притежава мотори с висок клас и с колекционерска стойност. Все още неосъществената му мечта е да създаде музика от звука на двигателите на моторите.

Нино Рамишвили

Живата легенда на Грузия Нино Рамишвили (1910 - 2000) , обявена за една от най-елегантните дами на века, определяна като „Желязната лейди", до днес е символ на елегантността и духовната сила.

Не На Войната  призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
netinfo
Сухишвили

Създаден 1945 година, в състав от 35 човека, под стълбата на стара сграда на филхармония, Национален Балет на Грузия „Сухишвили" за 69 години изнася над 10 000 концерти на петте континента, в 88 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души.

Не На Войната  призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
netinfo
Най-добрият ансамбъл в света (според Вашингтон пост) поставя рекорд в „Ла скала" , който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти. Сред най-големите почитатели на „Сухишвили" са Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

Съставът на „Сухишвили" е от 70 танцьори (мъже и жени на възраст от 20 - 70 г.) и собствен оркестър от 10 музиканти.

Не На Войната  призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
netinfo
Ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюми - ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци" - сабите и ножовете - са изработени от стари грузински майстори.

Билетите се разпространяват в мрежата на Евентим

Не На Войната  призовават Сухишвили от сцената (СНИМКИ)
netinfo