Национален балет на Грузия „Сухишвили“ представя „Рамишивили”
Национален балет на Грузия „Сухишвили“ представя „Рамишивили” / Национален балет на Грузия „Сухишвили“

Световната сензация Национален балет на Грузия „Сухишвили" ще представи новата си програма „Рамишивили" в България на 29 октомври в София, 30 октомври във Велико Търново, 1 ноември в Русе, 2 ноември във Варна и на 4 ноември в Бургас, традиционно по покана на Degris Events.

Новият спектакъл на "Сухишвили" излиза извън рамките на реалността, преобръща света на танцовото, музикално и театрално изкуство.

Новата програма „Рамишвили" е посветена на създателката на трупата Нино Рамишвили (1910 - 2000) . Танцовият спектакъл е взривяваща стилова симбиоза с фокус върху класическия и модерен балет, съчетани с характерната за „летящите грузинци" танцувална техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли, с енергичност и акробатични изпълнения и плавните, пързалящи движения при жените.

Музиката към спектакъла е с DJ и оркестър, композирана от Илико Сухишвили-Младши.

Дизайнер на уникалните костюми е Нино Сушишвили (внучка на Нино Рамишвили и Илико Сухишвили).

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo
Илико Сухишвили

Филантроп, ексцентрик, родолюбец, Илико Сухишвили-Младши, освен главен хореограф е и автор на музиката на спектакъла „ Рамишвили".

Творческият гений Илико Сухишвили (внук на основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили, роден 1971 година) е дипломиран хореограф в Руската Академия за Театрално Изкуство. Илико прави революция в традиционния грузински танц, като смесва стилове и роли, осъвременява националния грузински танц и добавя други култури.

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo
Илико колекционира необичайни музикални инструменти от различни страни. Любител е на високите скорости, управлява и притежава мотори с висок клас и с колекционерска стойност. Все още неосъществената му мечта е да създаде музика от звука на двигателите на моторите.

Нино Рамишвили

Живата легенда на Грузия Нино Рамишвили (1910 - 2000) , обявена за една от най-елегантните дами на века, определяна като „Желязната лейди", до днес е символ на елегантността и духовната сила.

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo
Сухишвили

Създаден 1945 година, в състав от 35 човека, под стълбата на стара сграда на филхармония, Национален Балет на Грузия „Сухишвили" за 69 години изнася над 10 000 концерти на петте континента, в 88 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души.

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo
Най-добрият ансамбъл в света (според Вашингтон пост) поставя рекорд в „Ла скала" , който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти. Сред най-големите почитатели на „Сухишвили" са Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

Съставът на „Сухишвили" е от 70 танцьори (мъже и жени на възраст от 20 - 70 г.) и собствен оркестър от 10 музиканти.

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo
Ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюми - ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци" - сабите и ножовете - са изработени от стари грузински майстори.

Билетите се разпространяват в мрежата на Евентим

Национален балет на Грузия Сухишвили представя Рамишивили
netinfo