/ RockSchool
Образованието намери своя начин да се случва онлайн за редица училища и предмети, въпреки извънредните мерки в страната.

Музикалните уроци в RockSchool продължават да се провеждат и в RockSchool, където стотици ученици на седмица изучават различни музикални инструменти и взимат уроци по китара, пеене, бас, пиано, гайда, саксофон и много други.

Научно доказано е, че заниманията с музика намаляват стреса, стимулирайки мозъкa да произвежда допамин и серотонин - хормони на щастието, които помагат на тялото и имунната система да се борят с инфекции. Все неща, от които се нуждаем в сегашната обстановка!

За успешното провеждане на онлайн уроци са необходими само:

· достъп до интернет
· таблет, лаптоп или настолен компютър с активна камера и микрофон
· наличен музикален инструмент

Преподавателите в RockSchool мигновено са се адаптирали към промяната, като повечето продължават да дават десетки уроци на седмица и дори намират онлайн занятията за по-ефективни и продуктивни.

музикални уроци
RockSchool

Първите отзиви от учениците за онлайн обучението са изключително позитивни. Някои казват, че по време на онлайн уроците се чувстват по-малко притеснени, когато не могат да изпълнят нещо веднага. Други са щастливи, че могат да продължат да се развиват музикално, въпреки обстоятелствата сега.

RockSchool има значителен опит с онлайн обучението и проведени 4000+ онлайн музикални урока за последните няколко години.