/ netinfo
Клуб „Бродуей“ към Американския университет в България е първата трупа в Югоизточна Европа, която ще представи на сцена номинирания за 5 награди „Тони“ мюзикъл “Рок завинаги” (Rock of Ages). Чрез своя 10-ти юбилеен проект младите артисти ще ви върнат назад във времето на големите банди с голямо его, свирещи големи сола и мятайки големите си поддържани коси.

Клубът “Бродуей” (Broadway Performance Club) към Американския университет в България е създаден през 2007г. от група студенти, запалени по жанра мюзикъл. От тогава насам всяка година бива поставено ново представление в АУБ. Работата по него започва близо година по-рано. Активният репетиционен процес стартира в началото на учебната година, а до самата премиера през ранната пролет трупата репетира повече от 18 часа на седмица. Тази година в мюзикъла участват близо 50 студенти от 9 различни страни с малко или много опит на сцена, обединени от желанието да бъдат част от нещо специално. „Мюзикълът винаги успява да ме разведри и ме кара да забравя проблемите си в края на натоварен ден. А всички замесени в този проект, вече чувствам като свое второ семейство.“ – споделя първокурсникът от Албания, Йорго Кириай, който за първи път участва в проект на клуба.

„Рок завинаги“, както и всички други предишни проекти, са изцяло организирано от самите студенти - както режисура, хореография и музикална насока, така и намиране на спонсори, планиране на национално турне и промотиране на самия проект. „С мюзикъла имаш усещането, че винаги можеш да направиш нещо повече за него - да напишеш още една публикация в социалните мрежи или да се свържеш с още един спонсор. Действа като истински наркотик, а страничните ефекти включват постоянно приповдигнато настроение и повишена продуктивност извън репетиционната зала.“ – разказва четвъртокурсничката Цветиана Захариева, която става част от клуба още през първата си година в университета. Тази година освен работата й по промотирането на мюзикъла, на нея е поверена и главната роля.

Мюзикълът „Рок завинаги“ ни отвежда към края на 80-те години в Холивуд, където партито е в разгара си денонощно. Ликра, дантели и алкохол се “разливат” свободно в един от последните легендарни клубове на Сънсет Стрип,

“Бърбън руум”. Място, където похотливата рок звезда Стейси Джакс започва своята кариера и превръща в реалност фантазиите на купища свои фенки. Сред бушуващата лудост барманът Дрю, мечтаещ да се превърне в рок звезда, иска най-накрая да получи шанс да се качи на сцената. Междувременно съдбата го среща с Шери, момиче от малък град в Канзас, която е готова на всичко, за да осъществи мечтите си. Тази рокендрол приказка обаче е на път да приключи, когато немски предприемачи нахлуват в града с плановете си да превърнат Стрип-а в поредния търговски център. Следват още много обрати, комични и трагични моменти, придружени от любимите ни песни на Styx, Journey, Bon Jovi, Whitesnake, Twisted Sister и др.

„Рок завинаги“ ще ви разсмее и ще ви накара да пеете с пълно гърло, а в края ще си тръгнете заредени с енергия и положителни емоции.
Представленията на трупата на родна сцена минават повече от успешно – залата е препълнена, а участниците получават бурни овации след всяко представление.
След Благоевград трупата ще се отправи на национално турне, посещаващо четири български града.

На 26-ти март клуб „Бродуей“, три години по-късно, се завърна отново на сцената на театър „Българска армия“. След това студентите ще се отправят към града на тепетата. Пловдивчани ще могат да се насладят на спектакъла на 28-ми март от 19ч в Дом на културата „Борис Христов“. Билети на Билетен център – Пловдив или на www.boxoffice.bg.

Третата спирка на турнето ще бъде във Варна на 30-ти март, а представлението ще се състои от 19ч в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Още от първото турне на клуб „Бродуей“ през 2010г. с представлението „Лак за коса“ трупата радва публиката в морската столица. По думи на участниците представленията във Варна винаги са едни от най-емоционалните. Билети на касата на театъра или на www.boxoffice.bg.

Последната спирка на турнето е в Русе на 1-ви април, а мюзикълът ще се играе на сцената на Доходно здание в 19ч. Билети на касата на Държавна опера или на www.boxoffice.bg.

Не пропускайте шанса си да изживеете нещо незабравимо!