Министър Цонев дава обяд за социално слаби офицери и сержанти
Министър Цонев дава обяд за социално слаби офицери и сержанти / netinfo

30 социално слаби офицери и сержанти от запаса в Кюстендилска област ще получават обяд от Министерството на отбраната, обяви в Дупница военният министър Николай Цонев.

"За целта ще бъдат изградени кухни в Кюстендил и Дупница. Храна ще бъде раздавана всеки ден от понеделник до петък", заяви председателят на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от резерва Йордан Шишков.

25-ма членове на Съюза в Дупница, ветерани от войните, получиха почетни карти, подписани от министър-председателя Сергей Станишев.

“Почетните карти са морална награда за тяхната служба към родината”, каза министърът на отбраната Николай Цонев. Той обясни, че това е част от организираните чествания по повод 100-годишнината от обявяване на независимостта на България. Всеки притежател на такава карта след навършване на 70 години ще може да ползва безплатно базата на министерството в село Орешак.

Министърът на отбраната откри в Дупница паметна плоча на ген. Георги Тодоров, командир на 7-ма рилска дивизия по време на Балканската война, на Дома на армията в града. Ген. Тодоров е обявен за почетен гражданин на Дупница през 1915 г.

В Дупница се провежда и научна конференция "Дупница и Дупнишко в борбите за национално освобождение, обединение и независимост”.

Министър Цонев е служил в поделението в дупнишкото село Самораново.

Други новини от Кюстендил