Кампания помага за по-добра социална интеграция на деца в нужда
Кампания помага за по-добра социална интеграция на деца в нужда / снимки: SOS-Детски селища
Кампания помага за по-добра социална интеграция на деца в нужда
54032
Кампания помага за по-добра социална интеграция на деца в нужда
  • Кампания помага за по-добра социална интеграция на деца в нужда

Благодарение на кампанията „Избери, за да помогнеш” над 22 000 лева ще отидат при децата от детските селища в Дрен, Трявна, Велико Търново, Габрово и Радомир. Със средствата от инициативата над 100 деца с трудности в развитието, включени в програмите за семейно-ориентирана грижа, младежките домове на SOS-Детски селища, както и в програмите по превенция на изоставането, ще получат възможността за по-добра социална интеграция.

„Проектът, който сме стартирали, след като беше дадена сумата, е предназначен не само за децата в детското селище Дрен. Той е предназначен и за децата в селището в Трявна и децата в нашите програми за подкрепа на семейството, които са в София, Радомир, Габрово и Велико Търново. Предназначени са за работа с деца, които имат затруднение в своето развитие. Това ще бъде психологическа, психотерапевтична, логопедична подкрепа. Някъде около 200 деца ще получат подкрепа в рамките на проекта”, обясни Пламен Стоянов, изпълнителен директор на SOS-Детски селища България.

Като голяма книга, на която всеки знае заглавието, но не всеки познава съдържанието, тъй като тя ежедневно продължава да се пише. И се пише, благодарение на усилията и помощта на добрите хора.Така Стоянов определя работата на SOS-Детски селища.

„Помощта е важна и тя може да бъде в различни форми, не само в пари. Тя може да бъде и морална, и материална под други форми, може да бъде ии с участие с доброволен труд, дори и осъществяване на контакт с друг човек, който би могъл да помогне, ако този, към когото сме се обърнали, няма тази възможност. Но е необходима определена нагласа, че е необходимо да помогнеш на този, който има нужда от помощ. Това е нещо естествено не само в човешкия вид, но при хората е нещо осъзнато. Колкото по-осъзнателна е една такава необходимост да се помага на децата в нужда, толкова повече може да се считаме за едно по-добро общество, което осигурява грижа за своето общество”, каза още той.

През последните три години инициативата „Избери, за да помогнеш” е подкрепила близо 90 проекта с над 1 млн. лева в помощ на болни деца, възрастни хора, хора в неравностойно положение, както културни, образователни и екологични проекти.

Кампания помага за подобра социална интеграция на деца в нужда
netinfo