В първите дни на 2017 година новината, че първото бебе на годината е ромче, родено от 13-годишна и баща шестокласник, прозвуча стряскащо. После се оказа, че има друго първо бебе на годината, но проблемът си остава. Традициите в сливенския квартал "Надежда" отдавна са такива. На този фон, в "Късия си разказ" в "Комбина" Мария Йотова разказва друга сливенска история - за 9 деца, родени в едно българско семейство.

България се топи като държава, изчезва като нация

Отец Евгений и съпругата му Венелина имат 9 деца. Най-голямото е на 23, а най-малкото на 3 години. Съпругата му се занимава изцяло с отглеждането на децата. Не е лесно да гледаш девет деца, смятат и двамата и въпреки това са готови за още едно дете. Те споделиха още, че нито едно от децата не е планирано. "Гледаш основното - децата да са здрави, нахранени, да са на топло", казва Венелина.

Всички са вярващи.

Защо българите спряха да се женят?

Според тях, за да гледаш толкова деца трябва да пренебрегнеш себе си. Двамата лишават от почивка и от лично време. Но не се оплакват. Смятат чу проблемът българките да не искат да раждат деца не е материален, а духовен. Много жени не искат да се лишат от удоволствията си, да се жертват.

"Господ не ни е изоставил. Щастлив съм, че съм християнин, дацата ми са здрави. Какво повече да искам", казва отец Евгени.