Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а?
Гадатели и екстрасенси вещаят: Какво очаква света през 2016-а? / Thinkstock/Getty Images

За всеки човек е интересно да научи какво му вещае бъдещето. Руският сайт 2astrologa.ru е събрал прогнози на известни специалисти, гадатели и екстрасенси.

Повечето от тях се спират на предстоящите планетарни промени, тоест на тези, които ще засегнат целия свят. Ще има разединение на повечето европейски страни, предизвикано в голяма степен от финансова криза. Очертава се недостиг на енергоносители, недостатъчни ще са природните ресурси. В този смисъл ще нарасне зависимостта от Русия.

Какво вещае Нострадамус за 2016-а?

Според популярния американски екстрасенс Едгар Кейси, Русия ще се превърне в подобие на Ноевия ковчег, пристанище за много обезлюдени хора. Всичко това ще се случи заради многото природни катаклизми на Земята: наводнения, изригване на вулкани. Ледовете ще се топят, което може да доведе до световен потоп, тоест голяма част от земната повърхност ще се окаже залята от вода.

Според прогнозата на Джордж Фридман през следващата година Руската империя ще завърши процеса на обединение с много страни, които някога са влизали в състава на бившия Съветски съюз. След това ще последва още една "студена война" със САЩ. Той говори за подем на Русия в началото на 2016 година.

Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса

Според прогнозата му една икономическа криза може да доведе до разпадането на Европейския съюз.

Френската ясновидка Мария Дювал също говори за Русия през 2016 г. Тя прогнозира успех и процъфтяване. Ще има концентриране на властта в ръцете на един човек. В Русия се очаква революция в културен план, която ще бъде свързана с появата на ново общество, много различно от сегашното. В областта на науката и медицината ще сме свидетели на епохални открития. Най-важното от тях ще е в космическата сфера, благодарение на усиленото изучаване на космическото пространство.

За сензационно научно откритие, което може да изведе цялото население на света на много по-високо ниво на развитие, говори и Павел Глоба. Той прогнозира открития в космоса, а също, че в Русия ще се появи ново течение, което ще е способно да обедини цялото население на Земята.

България през 2016 г. - жена президент и земетресения?

Ако се съди по някои езотерични източници, със следващата година ще приключи дълъг цикъл (9576 години), след който цивилизацията може да загине.

Източник: БТА