„Евробет - Талант на сцената на Аполония
„Евробет - Талант на сцената на Аполония / netinfo

Девет млади творци са първите отличени в програмата „Евробет - Талант". Със стилна церемония в Амфитеатъра в стария Созопол бяха представени четирима фотографи, двама пианисти, двама вокални изпълнители и една дама, занимаваща се с графика.

Събитието беше уважено от основателя на фестивал „Аполония" - проф. Димо Димов, Маргарита Димитрова, артистичен директор на фестивала, маестро Живко Петров, Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България", менторът в програмата Светлин Димитров и много други.

На сцената на това емблематично, както за Созопол, така и за фестивал „Аполония" място, талантите получиха своите сертификати и бяха поздравени от официалните лица.

От името на домакините приветствие отправи Маргарита Димитрова, която пожела на младежите много творческо вдъхновение и упоритост да следват мечтите си, като даде за пример маестро Живко Петров, който за първи път е бил на Аполония преди почти 20 години.

Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България" сподели: „Уверена съм, че за нашите таланти ще се чува все повече, защото вярвам в успехите, които им предстоят. Пожелавам на всички още следващата година да представят отново тук на тази сцена своите таланти".

Светлин Димитров посочи готовността на всички ментори в програмата да направят необходимото, за да предадат своите знания и умения.

Ето и имената на отличените таланти:

Ангел Николов - музика, Симеон Лазаров - визуални изкуства, Калия Калчева - музика, Милен Колев - визуални изкуства, Ивелина Ямалиева - визуални изкуства Савина Топурска - визуални изкуства, Рафаела Косева - музика, Марина Василева - музика и Мария Цветкова - визуални изкуства.

Ако сте на възраст от 18 до 25 години, имате възможност да представите своите идеи, постижения и опит. Категориите в конкурса са:

Музика (класическа, поп, рок, джаз) - вокални и инструментални изпълнители, солови или в група;

Визуални изкуства - живопис, графика, фотография;

Танцово изкуство - съвременен танц, индивидуални изпълнители, в двойка или група.

Участниците в програмата ще имат възможност да получат както финансова подкрепа, така и подкрепа от изявени български творци и изпълнители в конкурсните области.

Документи за участие в програмата могат да се изпращат на адрес: София 1000, бул.Витоша 65, ет.2, получател: ФПББ - за конкурса „Евробет Талант" и на e-mail:
talant@eurobet.bg. Всичко за „Евробет - Талант" на http://eurobet.bg/Evrobet_Talant
.