Експерти призовават към пълно въздържание от алкохол
Експерти призовават към пълно въздържание от алкохол / ThinkStock/Getty Images

Хората на средна възраст трябва да станат пълни въздържатели, за да намалее рискът за тях от развитието на деменция, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски експерти.

В новите си препоръки за превенция на невродегенеративното заболяване, насочени към хора на възраст между 40 и 64 години, от Националния институт за здравeопазване и високо клинично качество изтъкват, че няма "безопасно ниво на алкохолна консумация".

Как ни действа алкохолът?

Експертите отправят призив към Националната здравна служба на Великобритания да изясни опасностите от алкохола и да окуражи хората да ограничат колкото е възможно количеството на консумираните спиртни напитки.

От Националния институт за здравeопазване и високо клинично качество се позовават и на изследвания, които показват, че тютюнопушенето, недостатъчната физическа активност и затлъстяването също повишават риска от развитието на деменция.

Слагат етикети на алкохола колко е вреден

Според настоящите официални здравни препоръки, които са подложени на преразглеждане, дневното количество за мъжете не трябва да превишава четири алкохолни единици, а за жените - три алкохолни единици.

Източник: БТА