Седмица, след като Чочо Попйорданов почива, в дома му влиза неговата осиновена дъщеря - Катето, която изключително много прилича на него.

Жената на актьора Даниела разказа пред Нова телевизия, че двамата с него са задействали процедура по осиновяване на това момиченце малко, преди той да напусне този свят. Сега Катето е на 4 годинки и вече има роля в театъра. Естествено в постановката "Хъшове", където Чочо играеше.

"Мислех си, че никога няма да мога да гледам повече "Хъшове", но сега когато Катето играе, успях. И винаги плача - тя се научи да се покланя и когато започне да се покланя, аз започвам да плача", разказа Даниела, която продължава да обича и да говори само за Чочо Попйорданов. Домът й е пълен с негови снимки, тя казва, че има нужда от това и също така заявява, че нейната основна цел в живота е никога да не допуска Чочо да бъде забравен.

"Връзката между тях е много силна, детето много прилича на него - емоционално, по мимики, няма никакво чувство за самосъхранение. Дори и външно прилича на Чочо - по очите, име леки тръпчинки също като него, косата е същата", обяснява Даниела.

Първото излизане с Катето е било в театъра, тя е била обещала на актьорите. Тогава бебето е носело бебешко боди с надписа "Чочи", а отпред е била снимката на "Хъшове", представлението, което посветиха на Чочо.

Тогава, когато детето е отишло в театъра, първата гримьорна, в която е влязло, е била тази на Чочо. "Имат много силна връзка, аз не съм вярвала" - каза още Даниела.

Отиде си Чочо Попйорданов

"От самото начало, още като я видяхме, неговата реакция ми подсказа, че двамата ще имат силна връзка", продължи разказа си Даниела.

После жената на Чочо разказа, че са правили няколко опита инвитро неуспешни и бързо са взели решение да си осиновят дете. Катето е било първото дете, което са им показали и тогава Попйорданов казал: "Тя много прилича на мен".

Един хъш си отиде! Стотици се простиха с Чочо Попйорданов

Даниела е имала и тежка диагноза, но за щастие бързо се е преборила с нея. "Не ме е страх от смъртта и единственото, за което се боря, е Катето и мисля, че се преборих" - каза тя.
На 11 юни, когато е рожденият ден на Чочо Попйорданов негови приятели се събират и празнуват.

"Посмъртно му дадоха "Икар" за чест и достойнство, но вместо да го пул очи той, го получих аз" - завърши Даниела.

Източник: Novanews.bg