Допълнителен прием в две специалности в ПУ
Допълнителен прием в две специалности в ПУ / netinfo

Допълнителен прием в новите специалности „Педагогика на обучението по музика” и „Джаз и поп изпълнителско изкуство” обявява Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Още по 10 кандидат-студенти ще бъдат приети и в двете специалности, съобщават от ръководството на Педагогическия факултет. Документите за кандидатстване се подават от 15 до 30 август, а изпитите ще са съответно на 10 септември и на 1 и 2 септември.

Кандидатите за „Педагогика на обучението по музика” и „Джаз и поп изпълнителско изкуство” ще се явяват с изпълнение на пиеса на музикален инструмент или на песен в съответния жанр. За втората специалност ще има и устен изпит за проверка на музикалния слух, казаха още от ПУ.

Обучението на приетите бакалаври в „Джаз и поп изпълнителско изкуство” ще бъде в сградата на бившия колеж на Пловдивския университет в Пазарджик, като студентите имат възможност да продължат образованието си и в магистърски програми. По време на следването си те ще слушат майсторски класове на изтъкнати наши музиканти.

От Педагогическия факултет напомнят още, че продължава приемът на документи и за специалностите „Изобразително изкуство” и „Актьорство за драматичен театър”. Крайният срок за кандидатстване изтича на 4 и на 13 септември, а изпитите са съответно на 10 и 11 септември за „Изобразително изкуство” и от 17 до 19 септември за бъдещите актьори.

От днес до 16 август пък тече записването на приетите студенти при първото класиране в ПУ „Паисий Хилендарски”. Резултатите от второто и третото класиране ще бъдат изнесени на 19 и 26 август.

Други новини от Пловдив