/ iStock photos/Getty images
31-годишната Карин има нужда от средства за последващо лечение след претърпяна онкологична операция
Какво е надеждата? Това е нещото, което крепи хората години наред, неслучайно изразът „Надеждата умира последна“ е добил такава популярност. Надеждата ни крепи, че лошото ще отмине и ще настъпят по-светли дни. Надеждата включва в себе си промяна на сегашната ситуация, но и скрита критика към нея.

Именно надеждата подтиква и група млади хора в Елин Пелин, обединени в каузата да организират Ден на надеждата в града, за да помогнат на своя приятелка в нужда.



31-годишната Карин има нужда от средства за последващо лечение след претърпяна онкологична операция, съобщава Vesti.bg. Благотворителното събитие ще дари изцяло всички събрани средства за нейното лечение. Сред организаторите на събитието са Сдружение „Шопкиня“, Футболен клуб "Академия Мургаш“ и татуистът Цветан Иванов, който ще бъде там с тату буса си, където ще прави малки татуировки.

Лекарите обявиха сериозна сума за нейното лечение, а именно 50 000 евро, или 100 000 лв., която тя няма откъде да вземе. Затова решихме за организираме и Ден на надеждата, посветен на лечението на Карин“, казват организаторите.

Те съобщават още, че това ще бъде целодневно, семейно събитие, изпълнено с много интересни активности за деца и родители. Всички събрани пари ще бъдат в подкрепа на Карин.

Ще има доста активности за деца, възрастни, рисуване за деца, футбол, аз ще татуирам, ще има фризьори, които ще работят на място благотворително, ще има гримьори, групови тренировки на открито, скара... Общо взето хората, които ще участват в това събитие, ще правят нещата, в които са добри, които ги правят по принцип и с тези неща си изкарват прехраната“, казва Цветан Иванов.

„Дните на надеждата ще станат чести и традиционни събития. Дай Боже да не е за болни хора и деца, ами да го правим за подпомагане на различни спортни клубове, деца спортисти и още много, много други неща“, казват още организаторите.

Нека бъдем добри и заедно да подкрепим тези, които имат нужда от нашата помощ.

Заповядайте на 6 октомври (неделя), на стадион „Левски“ в гр. Елин Пелин от 10 до 17 часа, за да прекарате един незабравим ден в името на Доброто. Водещ на събитието ще бъде Иван Христов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Vesti.bg