Колкото и да е мразовито навън, животът не спира и всекидневните ни задачи не чакат. Затова трябва да се справим със студа и снега навън.

Вижте няколко съвета как да се справите със студа

Започнете деня с топла закуска. Топлите храни и напитки затоплят цялото тяло. Яжте повече калорична храна и напитки, които ще ви сгреят вътрешно - лютиви ястия и топъл чай. И забравете за диетите.

Не подценявайте ръкавиците и шапките. Губим най-много топлина от краката, ръцете и главата. За някои два чифта чорапи може да звучи крайно, но определено помага при ниски температури. А и кой щеразбере, че ги носите.

Какво да правим със замръзналия си автомобил през зимата?

Излишната суета сега е твърде неуместна, защото здравето е по-важно. Дрехи като пола и рокля са пълно безумие в студените зимни дни.

Избягвайте изкуствените материи. Към задължителните неща за зимата може да се прибавят още: чорапогащникът, термочорапите, памучното боди, топлото яке и топлите обувки.

Съвети за безопасно ползване на отоплителните уреди

Купете си вълнени стелки за обувки. Може да ги сложите в гумени ботуши, които пазят от влага, но не и от студ. Преди да излезете можете да затоплите обувките си със сешоар.

Стар номер: използвайте стари одеала, за да запушите източниците на студ, например, пространство под вратата.