Министърът на културата Боил Банов
Министърът на културата Боил Банов / БГНЕС
Това е най-трудната година за празниците на изкуствата "Аполония", но може да се окаже най-успешна, каза министърът на културата Боил Банов на откриването на първото събитие от програмата на "Аполония 2019" - изложбата "Великата красота", което се състоя в Художествената галерия в стария град в Созопол. Той допълни, че според него устойчивите личности се доказват в трудни времена и пожела на добър час на тазгодишното издание.

Популярни и обичани писатели идват на „Аполония“

Директорът на фондация "Аполония" Маргарита Димитрова даде начало на фестивала и откри изложбата "Великата красота", в която се намират едно до друго произведения на имена от артистичната група на естетическите революционери от 90-те - група "XXL", заедно с автори като Красимир Добрев, активист от друга легендарна група от този период "Диско'95", както и Венелин Шурелов - име, свързано с идеите на арт група "Виа Понтика".

По време на същото събитие се състоя откриването и на изложбата "Плакати за арт фестивали", която е на площада пред Художествената галерия. И двете експозиции могат да бъдат разгледани до края на празници на изкуствата "Аполония 2019".
БТА