Албания земетресение
Албания земетресение / БГНЕС
Българският Червен кръст (БЧК) изпраща помощ за пострадалите от земетресението в Албания. Това съобщиха от БЧК. От БЧК ще бъдат предоставени вещи от първа необходимост - от бедствения резерв на организацията, като част от тях са от съвместния бедствен резерв с Турския Червен полумесец. В Албания ще бъдат изпратени 1000 вълнени одеяла, 100 семейни палатки, 1000 комплекта спално бельо (чаршаф, плик, калъфка), 1000 възглавници и 100 семейни хигиенни пакета.

Даваме 200 000 лева хуманитарна помощ на Албания след земетресението

БЧК е в непрекъснат контакт с Албанския Червен кръст и с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. Екипи на Албанския Червен кръст оказват първа помощ и психологична подкрепа на пострадалите в Дуръс и Туман, най-тежко засегнатите райони от земетресението.

Обявиха извънредно положение в Албания (ВИДЕО)


Организацията продължава да следи ситуацията в Албания и при необходимост е в готовност за последващо подпомагане и изпращане на издирвателни екипи с кучета от българската Планинска спасителна служба.

Хуманитарната помощ, предоставена от БЧК, ще бъде транспортирана до Албания заедно с помощта, отпусната от българската държава.