БЧК активира номер 1466 в помощ на пострадалите от наводненията
БЧК активира номер 1466 в помощ на пострадалите от наводненията / БГНЕС
БЧК активира номер 1466 в помощ на пострадалите от наводненията
73275
БЧК активира номер 1466 в помощ на пострадалите от наводненията
  • БЧК активира номер 1466 в помощ на пострадалите от наводненията

Българският червен кръст ще изпрати хуманитарна помощ с вещи от първа необходимост на пострадалите от наводнението във Варна и останалите засегнати райони. Това заяви пред Дарик председателят на Червения кръст Христо Григоров, като допълни, че организацията открива банкова сметка и активира номер 1466 за всички мобилни оператори, с помощта на които ще се събират средства за всички нуждаещи се. Ето какво каза още Григоров:

„В момента се прави анализ, хубавото е, че водата намаля, дъждът почти спря, така че оттук нататък трезво ще преценим какво е необходимо. Това, което в момента прави БЧК, е, че отваряме нашите бедствени складове, за да помогнем незабавно на хората в нужда с всичко необходимо. Организирахме в Добрич, Варна и Търново да бъдат осигурени минерална вода и храна. Така че всичко, което е необходимо, ще бъде дадено".

БЧК държи в готовност екип на спасителна служба с кучета. Ако е необходимо, ще изпратим екипа да търси загинали хора, защото техният брой непрекъснато се увеличава", допълни Христо Григоров.

„Днес националният щаб на БЧК взе решение да открие банкова сметка и да активираме номер 1466 за всички мобилни оператори за набиране на финансов ресурс, защото пострадалите хора ще имат нужда от дългосрочно подпомагане", обясни още Григоров.