Тя разказва за паметните си срещи с върховни политически лидери
В подкаста „30 години NOVA” отговорният редактор „Международни новини” Александрина Аврамова разказва за пътя си от стажант до репортер, който отразява едни от най-ключовите международни събития в последните години.

„Трябваше да остана 30 дни, но останах почти 30 години”, разказва тя. „Работата е изключително интересна, затова и останах. Всеки ден научаваш нещо ново и има нещо различно. Тази работа е начин на живот”, допълва Аврамова.

През годините тя е отразявала едни от най-мащабните международни събития за България и света – от осъждането на българските медици в Либия, приемането на страната ни в НАТО, посещението на папа Франциск и Йоан Павел II в България, до войната в Украйна.

„Най-тежкото в професията за мен винаги е било, когато умират хора”, споделя Аврамова.

Една от най-паметните ѝ срещи през годините е моментът, в който се озовава на една маса с бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър.

„Тогава бях на 22-23 години, седяхме на една маса и говорихме. Когато си на такава възраст не си даваш сметка какъв е мащабът на този човек. Години по-късно разбрах какъв шанс съм имала”, заяви редакторът.


 
NOVA