28 полицаи се състезаваха за наградата Пътен полицай”
28 полицаи се състезаваха за наградата Пътен полицай” / снимка: BGNES

За осми пореден път бе проведено състезанието “Пътен полицай” – СДП. Двадесет и осем полицаи от КАТ-“Пътна полиция” и РПУ се включиха в надпреварата.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков даде старта на състезанието и заяви, че такъв тип състезание показва волята на държавата, неправителствените организации и бизнеса за създаване на нормални условия по пътищата, което се прави не заради политиката на Европейския съюз, а заради интересите на българското общество.

На тържествената церемония присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи Камен Пенков и Румен Андреев, главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев, директори на служби и дирекции.

Състезанието “Пътен полицай”- СДП се провежда за осма поредна година. Двадесет и осем полицаи от КАТ и РПУ, разделени в 14 отбора, се състезаваха за наградата "Пътен полицай".

Преди старта на състезанието представител на "Дженеръл Мотърс" предостави на КАТ “Пътна полиция”- СДП лек автомобил "Опел Астра" за безвъзмездно ползване за една година. Демонстрация направи националният автомобилен състезател Димитър Илиев.

Претендентите за приза се състезаваха в няколко категории – теоретичен тест, стрелба, мотоциклетизъм и автомобилизъм. След оспорвана борба се стигна и до надпреварата за наградата “Пътен полицаи”- СДП. Първо място в дисциплината ”Индивидуално” спечели Цветан Младенов - група “Ескорт и пилотиране”- СДП, второ място – Станислав Атанасов, също от група “Ескорт и пилотиране”, на трето място е Александър Лонгочев - полицаи от столичното Пето РПУ.

Първо място в дисциплината ”Отборно” спечелиха Цветан Младенов и Станислав Атанасов, от група “Ескорт и пилотиране” – СДП. Второ място заеха Никола Миленков и Георги Георгиев, от първа група “Пътен контрол” - СДП. Трето място е за Александър Логочев и Радослав Мутафов – полицаи от Пето РПУ.

Наградите бяха връчени от зам.-министър Камен Пенков. Отличените полицаи получиха купи и медали.