/ / iStock/Getty Images
За всеки родител една от основните цели в живота му е да отгледа силни, честни и издръжливи деца. Майките и бащите искат децата им да могат да се справят умело с тежките моменти, с които рано или късно се сблъсква всеки. Но знаем ли как да научим децата си да се справят с предизвикателствата в ежедневието си?

Бъбривостта не е недостатък, детето ви ще бъде по-интелигентно

Един от първите съвети към родителите е да изградят в детето си увереност и смелост, съветват специалистите. Има няколко основни принципа, които могат да помогнат на детето да изгради умения, за да бъде успешно. Най-важният от тях е да се радвате на постиженията и успехите на детето си.

Обяснете му, че не е важен само крайният резултат, но и цялата енергия, която то влага в изпълнение на задачата. Дайте му време и го подкрепяйте. Децата, които са издръжливи на неприятните моменти, се справят по-добре в училище и имат по-големи лични и професионални успехи в бъдеще, поясняват още психолози.

Децата, отглеждани със забрани и наказания, са най-застрашени от всякакви рискове

За родителите е важно да научат децата си да се справят с препятствията по конструктивен начин. В крайна сметка, важно е наследниците ни да разберат, че е въпрос на възприятие как ще гледат на тревогите и проблемите.

За това е важно правилно да развиете умения на детето ви - те са тези, които водят до позитивни емоции. Естествено, когато детето се справя добре, то се чувства добре. Важно е да не забравяме, че децата наблюдават как родителите им преодоляват трудните моменти. И ако те имат правилния пример за подражание, ще възприемат по-лесно уроците, които искаме да им предадете.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук