Как родителите и децата да се забавляват пълноценно?
В новия епизод канала Mamma mia продължава с морската серия, директно от плажа!

Този път ще ви покажем няколко идеи, с които децата да не скучаят, а вие да почетете книжка, да пийнете коктейл или ...поне да опитате!

/ iStock/Getty Images

coolИгра с джапанки и пръчки

Нареждате няколко пръчки, които така или иначе се намират по плажа и ги забивате в пясъка като колчета. Идеята е детето да ги цели с джапанките си, като целта е да ги събори, като се отдалечи на поне 2-3 м от тях. Определете брой точки за всяка от тях – съответно за тези, които се целят по-трудно - повече точки. Хубавото при тази игра е, че не ви коства никакви финанси, а децата искрено се забавляват.

cryingПясъчни замъци

Класика в жанра. Даже не е задължително да е замък, важното е да се сътвори красота от мокрия пясък. Може да се направите дори …торта, например. И да я декорирате с мидички. Отново не струва нищо, а и е занимание, което отнема доста време, които вие може да оползотворите за себе си. Или пък да го правите заедно с децата, какво по-сплотяващо занимание?

/ iStock/Getty Images

angelЗаравяне в пясъка

Също класика в жанра. Тук може да използвате креативността си и когато детето се зарови в пясъка до кръста, да му се направи опашка на русалка и …мда, имате перфектната снимка!

/ iStock/Getty Images

laughМорски шах

Да, точно този, за който си мислите е! Само, че вместо лист и химикал, използвате пръчка, с която „пишете“ върху мокрия пясък. И после си знаете - добрите стари О и Х. Освен за шах, може да използвате и морския бряг за бесеница, в зависимост от това дали детето я харесва повече. И може и да им зададете тема за рисунка, ако ги влече изобразителното изкуство.