/ Нестле България
Евгени Иванов, наричан Пушката, заради силния си сервис и гимнастическите си умения / последното е по информация на самия него/, е български национал състезател по волейбол до 2008 г.  Висок е 210 см, има записани 233 мача само за националния ни тим и още стотици мачове за отборите, в които е играл. Световен шампион за младежи в Кайро, участник в европейското първенство в Атина и на олимпийските игри в Атланта и Пекин, бронзов медалист от Световното първенство по волейбол в Токио,  бронзов медалист от Световната купа в Япония, шампион на Полша и  носител на купата на Полша със СКРА (Белхатов), шампион на България и носител на купата на България с ЦСКА. През 2015 г. е спортен директор на Европейското първенство по волейбол, в периода 2015-2016 г. е директор на Националната волейболна лига, а от 2020 г. е Председател на Комисията по детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол. Именно от него ще научим повече за историята на играта.
 
Плажният волейбол е идеалният летен коктейл, защото миксира всички необходими съставки на доброто настроение -  плаж, море, движение, забавление за най-малко двама, но когато не се играе на турнир може да побере на мрежата си колкото желаещи има без значение от ръст, пол  и умения. Правилата са лесни и всеки може да рискува и да се впусне в тази лятна спортна авантюра като е нужно да се намери поне един смелчага, който да застане рамо до рамо с теб.

Нестле България

Какво не знаем за играта? Ето 6 интересни факта, които може да те изненадат.
 
Средният брой скокове на играч по време на мач по плажен волейбол е 85, а пробяганото разстояние 775 м. Това определено е добра кардио тренировка, която допринася за подобряване на формата. 
Броят на непрофесионалните играчи в света се доближава до един милиард души или почти 75% от населението на Китай.

По време на турнира от Major сериите във Виена е подобрен рекордът за най-висока скорост на топката при начален удар в плажния волейбол. Постижението от 119 км/ч е записано от италианския волейболист Паоло Николай в двубой от груповата фаза на надпреварата.

През 1996 година на Олимпийските игри в Аталанта, плажният волейбол е обявен за олимпийски спорт.

Знаците имат своето значение. Отворена ръка означава, че няма да се прави блок на противника в зоната на играча. Един пръст – играчът ще блокира атаката по права линия или късия диагонал. Два пръста – играчът ще блокира атака по дългия диагонал. Свит юмрук – тук блокът ще бъде на топката, като през цялото време се следи позицията на атакуващия играч и в последния момент се преценява къде точно да се спре атаката.
Поради меката, пясъчна настилка, сериозните наранявания са рядкост в плажния волейбол. И така, какво чакаш? Излез и играй!

Нестле България

Кратка история на плажния волейбол, за да знаеш с какво се захващаш
 
Появява се в началото на 20 век на Хавайските острови и дължи раждането си на  сърфа. А кое е общото?
Докато чакат подходящата вълна, сърфистите играят волейбол на плажа. И точно като голяма вълна, плажният волейбол залива Калифорния. В Санта Моника са построени множество кейове за разширяване на пясъчната зона, където любителите на новия спорт изграждат множество игрища.
Първият официален турнир по двойки е проведен през 1948 г. в Лос Анжелис, Калифорния, а скоро телевизията, медиите и всички запалени за нещо ново фенове повишават интереса към този спорт и разбира се, спонсорите започват да инвестират в него. Създават се професионални отбори, възникват национални федерации и се унифицират правилата.

Първият турнир по плажен волейбол за любители, в който се включва „Нестле за Живей активно!” като партньор на традиционните плажни спортове, организирани от община Варна на плаж Аспарухово, се случва през 2018 г.
Оттогава вече четири поредни години „Нестле за Живей активно!” организира самостоятелни турнири по плажен волейбол всяко лято във Варна. Турнирът „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ предстои на 30 юли от 16 часа, когато на мрежите на Южен плаж Варна ще бъде горещо и забавно. 
Ако искате да премерите сили, запишете се за участие в турнира във Фейсбук, а черешката ще бъде „Мача на звездите“ на Пушката и звездния отбор на „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“.